Akcija MUP-a USK

Završen pretres 'Đačkog doma' u Bihaću, dva migranta uhapšena

Hronika 16.08.18, 13:19h

Završen pretres 'Đačkog doma' u Bihaću, dva migranta uhapšena
Osim pripadnika Policijske uprave MUP-a USK, u današnjoj akciji učestvovali i službenici Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima, koji postupaju po svojim nadležnostima

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su jutros, po naredbi Kantonalnog suda, vršili pretres na smještajnoj lokaciji migranata, odnosno nekadašnjem "Đačkom domu" u Bihaću i tom prilikom su uhapšena dva migranta potvrdila je za N1 Snežana Galić, portparolka MUP-a USK.

 

"Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", izjavila je za N1 Galić.

 

Osim pripadnika Policijske uprave MUP-a USK, u današnjoj akciji učestvovali i službenici Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima, koji postupaju po svojim nadležnostima.

 

Policijske akcije ovog tipa već su provođene na istoj lokaciji, kao i u devastiranoj zgradi "Doma penzionera" u središtu Bihaća, te na smještajnim lokacijama migranata u Velikoj Kladuša.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI