FOTO/ Ne može da se pohvali blistavom prošlošću

Buba Corelli zabio prst u oko kad se hvalio debelim novčanikom: Sarajevski reper u zatvoru bio skoro godinu dana

Showbizz 16.08.18, 08:51h

Buba Corelli zabio prst u oko kad se hvalio debelim novčanikom: Sarajevski reper u zatvoru bio skoro godinu dana
Po izlasku na slobodu, Buba Corelli se posvetio muzici, pa su on i Jala Brat postali najtraženiji dvojac koji puni klubove

 

Sarajevski reper Buba Corelli, čije je pravo ime Amar Hodžić, proveo je skoro godinu dana u zatvoru jer je zajedno sa još 12 osoba uhvaćen u prodaji veće količine narkotika.

 

Muzičar, koji je popularnost u regionu stekao zahvaljujući radom sa mnogim poznatim ličnostima, ne može da se pohvali činjenicom da ima blistavu i sjajnu prošlost. Dok je još nastupao po lokalnim klubovima u Bosni, Buba Corelli radio je i, navodno, dodatne poslove koji su uglavnom, kako su prenosili mediji, bili mimo zakona.

 

Tako se desilo da se njegovo ime nađe među 13 uhapšenih u junu 2015. godine zbog osnovane sumnje da su na području Kantona Sarajevo neovlašćeno prodavali, nudili na prodaju, radi prodaje kupovali, kao i posredovali u prodaji droge. Tada je reperu i njegovim saradnicima, među kojima su bila i dva maloljetnika, prenosili su mediji, određen jednomjesečni pritvor, koji je stalno produžavan, pa su zatvorske ćelije napustili tek u maju 2016.

 

Po izlasku na slobodu, Buba Corelli se posvetio muzici, pa su on i Jala Brat postali najtraženiji dvojac koji puni klubove. A Buba Corelli ovih dana je izazvao salvu negativnih komentara fotografijom koju je postavio na društvene mreže, a na kojoj je pokazao stotine evra. Nakon mnogih komentara, između kojih je i taj da je on "seljak", on se branio.

 

buba-corelli-pare

 

- Evo jedna porukica za one što bi me kao razapeli zbog para koje sam okačio na stori. Ja se nisam rodio u bogatoj porodici, zapravo sam se rodio u siromašnoj porodici, gdje, maltene, nismo nekad imali hljeba da jedemo, i svako ko poznaje mene i Jalu, ko prati naš rad, zna da je bila borba doći dovde gdje smo sad. Kačim pare kako bi motivisao vas da uradite ono što smo i mi uradili. Mi smo zaradili ove pare, prolili smo i znoj i krv za ovo. Umjesto da me razapinjete, bolje idite radite nešto danas, napravite neke pare danas, okačite ih na stori s ponosom jer ste vi to sami zaradili i nije vam ih niko dao - stoji u video-snimku koji je objavio reper na svom profilu.

 

(srbijadanas.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Arhiv/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI