vole ljetne vrućine

Otarasite se svih dosadnih insekata u kući: Evo pametnih rješenja!

Auto & Dom 14.08.18, 12:27h

Otarasite se svih dosadnih insekata u kući: Evo pametnih rješenja!
Postoji nekoliko načina na koje ćete ipak smanjiti prisustvo ovih dosadnih napasnika

 

Zbog ljetnjih vrućina većina nas stalno drži otvorene prozore kako bi se prostorija što lakše ohladila, zato na zidovima i po kući nalazimo razne bube koje nesmetano uđu unutra i kojih se veoma teško rješavamo.

 

Međutim, postoji nekoliko načina na koje ćete ipak smanjiti prisustvo ovih dosadnih napasnika...

 

1. Ne ostavljajte im večeru


Nakon svakog kuhanja obrišite kompletnu kuhinju, sto na kojem ste ručali i nikako ne zaboravite na šporet. Takođe obavezno obrišite i med koji vam ponekad procuri iz tegle, jer je to idealan mamac za mrave. Hranu za kućne ljubimce držite na policama.

 

2. Popravite česme


Popravite sve slavine u kući iz kojih vam neprekidno kaplje ili curi voda jer barice koje tu nastaju bubama djeluju kao prave oaze koje rado posjećuju.

 

3. Prigušite svjetlo


Uveče ugasite ili prigušite svjetlo jer komarce, mušice i leptire svjetlost posebno privlači.

 

4. Ne gomilajte smeće


Kese smeća koje ostavljate ispred vrata dobro zavežite i odmah bacajte u kontejner i pokupite sve otpatke i ostatke hrane koje vaši kućni ljubimci ostavljaju po dvorištu jer su to idealna mjesta na koja se insekti skupljaju, a na taj način im pravite "dobrodošlicu" za ulazak u vaš dom.

 

5. Zakrpite rupe


Pokušajte da pronađete i zakrpite sve rupe oko kuće i na kući jer ćete na taj način spriječiti ulazak buba u prostorije i zidove.

 

6. Istresite kesu od usisivača


Usisavanjem ćete se svakako rešiti pauka, mrava i bubašvaba na koje naiđete, ali nemojte zaboraviti da bacite ili istresete kesicu iz usisivača kako te male napasti ne bi izašle iz njih i ponovo se vratile tamo gdje žive u vašem stanu.

 

7. Obratite se profesionalcima


Ako vaše metode ne uspiju, uvijek se možete obratiti profesionalnim službama za dezinfekciju i deratizaciju, koje će riješiti vaše probleme.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI