Ljetna tegoba od koje mnogi pate

Visoke temperature uzrokuju glavobolje, spriječite ih uz ovih pet savjeta

Lifestyle 13.08.18, 15:08h

Visoke temperature uzrokuju glavobolje, spriječite ih uz ovih pet savjeta
Njemački institut za glavobolje, internet platforma posvećena pružanju informacija oko toga problema, objavila je pet savjeta kako ih spriječiti

 

Temperature na sjevernoj polutci posljednjih su sedmica jako visoke, a mnogim ljudima vrućina i puno Sunčeve svjetlosti može biti recept za glavobolju.

 

Njemački institut za glavobolje, internet platforma posvećena pružanju informacija oko toga problema, objavila je pet savjeta kako ih spriječiti.

 

Nosite sunčane naočale

 

Jaka Sunčeva svjetlost nadražuje moždane živce. To može prouzorčiti glavobolje, ali i biti okidač za migrene. Nošenje naočala stoga je preporučljivo. Također je važno nositi šešir ili kapu.

 

Voda i slane grickalice 

 

Kada se znojimo naše tijelo gubi tekućinu i važne minerale. Povećava se protok krvi u koži i smanjuje se krvni tlak, uzrokujući tako glavobolje kod nekih ljudi. Također, kada je vruće, preporučuje se ispijanje bar jedne litre više vode nego li je dnevno uobičajeno. Grickanje slane užine, poput štapića, pomaže u nadomjestku potrošenih minerala.

 

Aklimatiziranje

 

Velika temperaturna razlika između vanjskog zraka i onoga iz zatvorenih klimatiziranih prostora potencijalni je okidač za glavobolje. Ako je razlika veća od pet stupnjeva, preporučuje se da odijenete dodatni sloj odjeće kako bi vam bilo toplo sve dok se vaše tijelo ne aklimatizira na niže temperature.

 

Manje parfema i mirisnih losiona

 

Mirise bolje osjetimo kada je vruće, stoga će ljudi koji pate od migrena biti dodatno osjetljivi na to. Imajte na umu i izaberite losione bez mirisa.

 

Sporije ispijajte hladne napitke

 

Nešto vrlo hladno u vašim ustima može biti zaslužno za takozvani ''brain freeze'' ili sladolednu glavobolju. Stoga bi se hladna hrana i napitci trebali konzumirati sporije.

 

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI