Treslo se i u regionu

Zemljotres jačine 5,1 stepen po Richteru pogodio Albaniju, osjetio se i u BiH

Hronika 11.08.18, 18:50h

Zemljotres jačine 5,1 stepen po Richteru pogodio Albaniju, osjetio se i u BiH
Pored Crne Gore, prema Evropskom Mediteranskom Seizmološkom Centru tlo je podrhtavalo i u Srbiji, BiH, Kosovu i Makedoniji

 

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju danas je u 17 časova i 38 minuta registrovao jači zemljotres, sa epicentrom 20 kilometara jugozapadno od Peskopeje u Albaniji. Zemljotres se značajno osjetio i u Crnoj Gori.

 

Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 7 stepeni Merkalijeve skale (MCS).

 

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 km.

 

Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području.

 

Pored Crne Gore, prema Evropskom Mediteranskom Seizmološkom Centru tlo je podrhtavalo i u Srbiji, BiH, Kosovu i Makedoniji.

 

Prema nepotvrđenim izvještajima sa lica mjesta, objavljenim na sajtu "Earthquake report", zemljotres se osjetio u Budvi, Ulcinju, Podgorici i Sutomoru, gdje nije bilo nikakve štete.

 

Sajt takođe navodi da se zemljotres osjetio u Skoplju i da tamo takođe nije bilo štete.

 

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI