VIDEO/ Blokiran saobraćaj prema Splitu

Širi se požar na Jadranu: Aktivirano pet kanadera i jedan AirTractor, vatra se približava kućama

Hronika 11.08.18, 16:50h

Širi se požar na Jadranu: Aktivirano pet kanadera i jedan AirTractor, vatra se približava kućama
Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvjaštavaju da požar gasi pet Canadaira i jedan AirTractor te vatrogasci

 

Oko 14 sati buknuo je požar na području Lokve Rogoznice, u predjelu Ivašnjak kod Omiša. Vatrogasci s omiškog područja su na terenu i pokušavaju plamen lokalizirati, no požar se zbog jačanja vjetra širi prema zapadu. Situaciju dodatno otežava i brdoviti teren koji i nije najpristupačniji za gasitelje.

 

Iz Policijske postaje Omiš izvještavaju kako je zbog požara u potpunosti blokiran promet prema Splitu, na dionici Omiš-Dubci, te će se isti odvijati zaobilazno preko Gata i Šestanovca, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

 

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvjaštavaju da požar gasi pet Canadaira i jedan AirTractor te vatrogasci iz JVP-a Split i DVD-a: Omiš, Dugi Rat, Kučiće, Gata, Žrnovnica, Podstrana, Brela, Baška Voda, Vranjic, Muć, Solin, Dugopolje i Klis. 

 

 

Uslijed brzog širenja požara vatra je zahvatila dvije cisterne DVD-a Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vrijeme su pobjegli pred vatrenom stihijom te niko od njih nije povrijeđen. Kakvo je stanje cisterni vjerojatno se neće znati do lokaliziranja požara.

 

Kako javljaju građani iz Mimica, požar je stigao nedaleko kuća.

 

 

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI