VIDEO/ Policija na terenu

Nakon održavanja sjednice komisije za usaglašavanje boračkog zakona, borci na sat vremena blokirali GP Bijača

Hronika 09.08.18, 20:48h

Nakon održavanja sjednice komisije za usaglašavanje boračkog zakona, borci na sat vremena blokirali GP Bijača
Danas se okupljenim borcima i novinarima se ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru obratio Jasenko Tufekčić, predsjedavajući Komisije, kazavši kako je "Komisija dala prolaz osnovnom tesktu zakona predloženom od strane federalne Vlade, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH".

 

Demobilisani borci blokirali su Granični prelaz Bijača, kako su i najavili nakon održavanja sjednice Zajedničke komisije za usaglašavanje boračkog zakona.

 

Podsetimo, danas se okupljenim borcima i novinarima se ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru obratio Jasenko Tufekčić, predsjedavajući Komisije, kazavši kako je "Komisija dala prolaz osnovnom tesktu zakona predloženom od strane federalne Vlade, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH".

 

- Također, Komisija je dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim su postali sastavni dio teskta zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i Domu naroda. Znači, dali smo saglasnost svemu onome što sam govorio i tvrdio da smo uradili na prošloj sjednici, danas smo to još jednom potvrdili. Sutra ujutro članovi komisije će dobiti ovo crno na bijelo na papiru - kazao je Tufekčić, dodavši kako će "sa njima još jednom provjeriti da li je to ono što su se dogovorili".

 

Međutim, borci nisu bili zadovoljni ovim rješenjem, te su na sat vremena blokirali prelaz u Bijači.

 

 

 

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI