Misteriozni sef sa 18 miliona eura

Vatrogascima stiglo naređenje: Kako znate i umijete izvlačite ga, a kada su ga otvorili...

Hronika 09.08.18, 17:44h

Vatrogascima stiglo naređenje: Kako znate i umijete izvlačite ga, a kada su ga otvorili...
Požaru je, prema riječima očevidaca, prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore s vatrenom stihijom koja je prijetila da se proširi i na okolne stambene objekte

 

U sefu koji su iz vatrene stihije u Zemunu u posljednji čas izvukli vatrogasci, pored velike količina eura, nalazilo se i nekoliko miliona dinara, kao i veliki broj čekova.

 

Podsjetimo, vatrogasci su 31. jula uspjeli da izvedu opasnu akciju i iznesu sef sa dragocjenostima.

 

- Sef koji je spasen iz požara spada u grupu većih tog tipa koji se nalaze na tržištu, a koji su predviđeni su za čuvanje veće količine novca ili drugih dragocenosti. Takvi trezori teški su, sami po sebi, najmanje 70 kilograma. Kada se tome pridoda težina tereta koji se nalazi u njima, zasigurno brojka prelazi 100 kilograma - kazao je za Kurir dobro obaviješten izvor.

 

On dodaje da je iznos od 18 miliona eura, koji se nalazio u sefu, zasigurno dodao na cjelokupnoj težini.

 

- Ako se pretpostavi da su u sefu bili uglavnom apoeni od 500 evra, možemo da zaključimo da je na gomili bilo oko 36.000 novčanica. Uz to, u sefu je bilo i dinara i čekova. Kada bi se sve te novčanice stavile na vagu, težile bi oko 40 kilograma - dodaje sagovornik.

 

Požaru je, prema riječima očevidaca, prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore s vatrenom stihijom koja je prijetila da se proširi i na okolne stambene objekte.

 

- Vatrogascima je rečeno da se u jednom od zapaljenih objekata nalazi tajni sef i da moraju da ga spasu kako znaju i umeju. Tada su shvatili da je ta fabrika gotovo u celosti zahvaćena vatrom i da će biti veoma teško da najpre lociraju mesto na kome se nalazi sef, a potom i da ga izvuku na sigurno. Odlučili su da rizikuju i uleteli su u plamen - ispričao je dobro obaviješten izvor.

 

On kaže da su poslije nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu koji su im ugrožavali živote, vatrogasci uspjeli da pronađu sef i iznesu ga napolje. Tada je uslijedio novi šok.

 

- Otvorili su sef koji je bio oštećen sa spoljne strane, a potom ostali bez teksta. Unutra je bila gomila neoštećenih novčanica evra u raznim apoenima i svima je odmah bilo jasno da je u pitanju višemilionski iznos. Dok su vatrogasci zapanjeno posmatrali sadržaj sefa, u jednom trenutku se pojavio vlasnik fabrike iz koje je on izvučen. Vatrogacima je tada rečeno da se udalje, a vlasnik je potom pokupio sav novac i otišao. Kasnije smo saznali da je u tom trezoru bila svota od neverovatnih 18 miliona evra - dodaje sagovornik.

 

 

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI