tvrdi da ga je ponijelo more

Pretučen na Jadranu jer se 'šepurio' ćirilićnom tetovažom: To je bila borba za život, jedva sam preživio napad huligana!

Hronika 09.08.18, 11:15h

Pretučen na Jadranu jer se 'šepurio' ćirilićnom tetovažom: To je bila borba za život, jedva sam preživio napad huligana!
“To je bio prvi dan na moru. Inače sam prenoćio u Kninu i otišao u Split i onda se sve dogodilo u nekih sat vremena dok smo bili na plaži" - priča Gundelj

 

Kao uvertira uhićenju torcidaša u Srbiji i širenju dodatne mržnje prema Splićanima poslužila je priča 27-godišnjeg Aleksandra Gundelja iz Subotice, koji je kao dijete izbjegao u Oluji 1995. godine iz Knina u koji se često vraća gotovo svake godine za vrijeme praznika - piše Slobodna Dalmacija


Nema medija u Srbiji kojemu Gundelj nije plasirao svoju priču s ljetovanja iz Splita u kojoj govori da je jedva preživio napad desetorice splitskih huligana 27. srpnja dok je s prijateljicom šetao po Bačvicama.


Mladić priznaje da na plaži Bačvice nije imao majicu, da se sunčao na ručniku i da su se na njegovim leđima kočoperile tetovaže s ćiriličnim natpisom “Delije Knin” i citat cara Lazara na ćirilici: “Ja ne odlučujem hoću li ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim“, ali se jako začudio reakciji domaćih huligana koji su mu rekli: “Ovdje ste došli provocirati”, a zatim ga počeli udarati palicama na razvlačenje i nogama. On je prije napada ostavio svoj ručnik na plaži i otišao po vodu, a kad se vratio, huligani su okružili njega i njegovo društvo govoreći im da su četnici.


Borba za život


Tvrdi da je već ljetovao u Hrvatskoj i da na ove tetovaže nitko do sada nije reagirao osim sada u Splitu gdje je napadnut.


“To je bio prvi dan na moru. Inače sam prenoćio u Kninu i otišao u Split i onda se sve dogodilo u nekih sat vremena dok smo bili na plaži. Sve je bilo na brzinu. Sljedećeg dana navečer vratio sam se u Srbiju", ispovijeda se mladić srpskim medijima, navodeći da je u jednom trenutku uspio pobjeći napadačima otrčavši u obližnji kafić.

 

No, otamo su ga, kaže, izbacili rekavši da ne žele sudjelovati u tom sukobu. Potom je, kaže, utrčao u jednu zgradu gdje je na poziv jedne stanarke stigla i policija.
“Sve to što se dogodilo zapravo je bila borba za život. Kada sam shvatio da sam sam i da nema nikoga tko mi može pomoći, zaista sam se osjetio bespomoćno. Nikada ranije nisam imao sličan problem. Rekli su mi da ne bih baš smio šetati s tom tetovažom, ali mene je malo ponijelo more, turisti, morska atmosfera. Nisam ni razmišljao o ičemu lošem. Nije to ništa bilo s namjerom. Nisam planirao da me netko ubije. Sve se desilo spontano, ali kada sam vidio da su došli, znao sam koliko je sati i pretpostavio što slijedi”, izjavljivao je Gundelj, dodavši da će u Knin ponovno ići, ali na ljetovanje, a na Jadran više ne.


Normalno, nakon ovoga svega svatko će se upitati što radi splitska policija, koja je kao i sve policije svijeta dužna štititi svakoga, pa i onoga koji javno izaziva sablazan okoline.


Tamo daleko


- Obavještavamo vas da je dana 27. 7. 2018. u poslijepodnevnim satima zaprimljena informacija da se u dvorištu u ulici Put Firula u Splitu skrio muškarac, koji je prethodno pobjegao osobama koje su ga hvatale. Policijski službenici su postupili po zaprimljenoj dojavi te došli na spomenutu lokaciju, gdje su zatekli 27-godišnjeg državljanina Srbije, dok višekratnim obilascima tog područja nisu zatečene druge osobe koje bi se mogle dovesti u svezu sa zaprimljenom dojavom.


U razgovoru s policijskim službenicima, 27-godišnjak je izjavio kako ga nitko nije napao, odbio je ponuđenu liječničku pomoć, kao i daljnji razgovor s policijskim službenicima o tom događaju te je zatražio pomoć policije prilikom pronalaženja osoba s kojima se nalazio u društvu.


Policijski službenici otišli su potražiti te osobe, a nakon što su ih pronašli, 27-godišnjak je zajedno s društvom napustio službene prostorije. U odnosu na navedeni događaj i dalje se provodi kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdilo je li zaista došlo do napada na 27-godišnjaka, nakon čega će se, ovisno o utvrđenom, poduzeti daljnje potrebne radnje, sukladno propisima i ovlastima policije - stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.


Znači mladić ne samo da je htio provocirati, nego uopće nije htio surađivati sa splitskom policijom, nego je želio što prije otići iz njihovih prostorija, a potom i iz Hrvatske kako bi "tamo daleko, daleko od mora" plasirao svoju priču o ksenofobičnim i agresivnim Hrvatima koji ne poštuju njegove svetinje - "Delije Knin" i cara Lazara - piše Slobodna Dalmacija

 

(SD, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI