FOTO/ TEKU POSLJEDNJE PRIPREME

Centar Sarajeva sada izgleda drugačije, sve podsjeća na početak 24. Sarajevo Film Festivala

Kultura 05.08.18, 14:20h

Centar Sarajeva sada izgleda drugačije, sve podsjeća na početak 24. Sarajevo Film Festivala
Kupovina ulaznica možet se izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren svakim danom od 10.00 do 19.00 sati, a u vrijeme održavanja Festivala od 9.00 do 22.00 sata

 

 

Pet dana do početka 24. Sarajevo Film Festivala u toku su posljednje pripreme - ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a danas su postavljene i zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Telemach Festivalskoj ulici. 


Sarajevo Film Festival počinje u petak, 10. augusta filmom HLADNI RAT / COLD WAR Pawela Pawlikowskog, koji će simultano biti prikazan u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu Raiffeisen. 

 

posljednje-pripreme-sff-1


Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti oskarovac Pawlikowski, koji je za ovaj film osvojio nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu. 


Još od samog početka puštanja u prodaju ulaznica za filmove ovogodišnjeg Festivala, vlada veliki interes publike. Tradicionalno je najveće zanimanje za noć otvaranja i zatvaranja, filmove iz Open Air programa, filmove takmičarskih sekcija, kao i druge programe Festivala. 

 

posljednje-pripreme-sff-1


Ukupno će biti prikazano 266 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 52 filma zabilježit će svjetske premijere, a 23 međunarodne. 


Kupovina ulaznica možet se izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren svakim danom od 10.00 do 19.00 sati, a u vrijeme održavanja Festivala od 9.00 do 22.00 sata - saopćili su organizatori.

 

posljednje-pripreme-sff-4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI