Ubijen sa deset hitaca

Poznati advokat likvidiran zbog sukoba zavađenih crnogorskih klanova?

Hronika 04.08.18, 19:39h

Poznati advokat likvidiran zbog sukoba zavađenih crnogorskih klanova?
Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji vjerovatno je korišteno oružje koje je imalo prigušivač

 

Iza ubistva poznatog advokata Miše Ognjanovića stoji organizovana kriminalna grupa koja je Ognjanovića brutalno likvidirala pred očima njegovog sina prije sedam dana.

 

Ovu informaciju za Blic potvrdila je juče ministrica pravde Srbije Nela Kuburović.

 

- Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa - kaže Kuburović.

 

Dragoslav Miša Ognjanović je ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji vjerovatno je korišteno oružje koje je imalo prigušivač.

 

Na advokata je, prema posljednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

 

Ognjanović je sigurno praćen nekoliko sedmica prije likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva mjeseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

 

Plaćenik je dobro znao i gdje su sigurnosne kamere i uspi je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije.

 

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, prije svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca, a prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana (Bojovićeva grupa intenzivno sarađuje sa „škaljarcima“) ili sukob unutar klana.

 

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata koji su se bavili krivičnim pravom. Poslednjih godina najviše je zastupao Luku Bojovića, ali i njegovu porodicu i saradnike. Nedavno je zastupao Lukinu majku Anđelku, koja je u Crnoj Gori uhapšena zajedno sa rođakom zbog navodnog planiranja ubistva Ratka Koljenšića, jednog od pripadnika grupe Slobodana Šaranovića, okrivljenog za učestvovanje u ubistvu Nikole Bojovića.

 

Prije tri godine, policija je, prema nezvaničnim informacijama, od jednog od saradnika te grupe došla do informacija da je Šaranović - u sklopu osvete Bojovićima za ubistvo njegovog brata Branislava - planirao i likvidaciju advokata Ognjanovića.

 

Kao još jedna moguća teorija brutalnog ubistva mogao bi da bude i rat crnogorskih klanova. Bojović je navodno blizak škaljarskom klanu, koji uživa njegovu zaštitu, pa se Ognjanović kao njegov advokat našao na meti suprotstavljenog kavačkog klana. Takođe, i sam Ognjanović zastupao je 2018. uglavnom saradnike Bojovićevog klana - prije svega „škaljarce“, crnogorske partnere u kokainskom biznisu.

 

Tako je pred sudom branio Miloša Nilovića i Mitra Muratovića, i to, kao nekada Bojovića, zbog nelegalnog oružja nađenog u restoranu „Durmitor“. Branio je i Vladimira Popovića i Vojislava Kostića, šefove kazina „Havana“, a zastupao je Filipa Koraća - novog šefa klana (prema navodima policije). Koraća je Ognjanović zastupao čak i u parničnim sporovima, u njegovo ime je pisao i tužbe i podneske nižim i parničnim sudovima.

 

Crnogorski klanovi u sukobu su od 2014, a do sada je u tom ratu živote izgubilo više desetina ljudi sa obje strane.

 

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI