u prostoru nekadašnjeg filmskog studija jagomir

Otvara se Drive in kino 'Dolly Bell': Veliko Air screen platno, moderno ozvučenje i scena, zabavni program...

Kultura 03.08.18, 10:12h

Otvara se Drive in kino 'Dolly Bell': Veliko Air screen platno, moderno ozvučenje i scena, zabavni program...
Upravo sa ovim filmom koji pripada Filmskom centru Sarajevu bit će svečano otvoreno ovo kino na otvorenom

 

Drive in kino „Dolly Bell“ otvara se 18. (subota) i 19. augusta ove godine u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir. 

 

Fillmski centar Sarajevo upravo završava renoviranje prve faze ovoga dosada gotovo napuštenog prostora u centru grada i vrši posljednje pripreme da sve bude spremno za prve kino projekcije u Drive in Kinu koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bosansko-hercegovačke kinematografije „Sjećaš li se Dolly Bell“.


Upravo sa ovim filmom koji pripada Filmskom centru Sarajevu bit će svečano otvoreno ovo kino na otvorenom. Tako za otvaranje Filmski centar Sarajevo prikazuje digitalno restauriranu kopiju ovoga filma, koja je urađena u suradnji sa Venecijanskim filmskim festivalom, gdje je ovaj film davne 1981. godine dobio „Zlatnog lava“.


Narednu noć bit će prikazivana također digitalno restauirana verzija drugog kultnog filma iz kataloga Filmskog centra Sarajevo „Valter brani Sarajevo“, nastalog 1973. godine i koji do današnjeg dana svaki put iznova oduševljava publiku u BiH, regiji ali i čitavom svijetu. 


Filmovi će biti prikazivani na velikom Air Screen platnu dimenzija 8 X 4 metra i uz moderno ozvučenje i scenu. Time će za publiku biti osiguran vrhunski užitak gledanja filma iz automobila, ali i za sve druge koji žele da budu dio ovoga velikog događaja na otvorenom.


Sam događaj, osim prikazivanja ovih filmova, bit će u znaku i zabavnog programa uz specijalne goste, koji će počinjati dva sata prije projekcije filmova. Kapija Drive in kina bit će otvorena u 19h, dok će projekcije filmova počnjati u 21h.


Sve informacije o prodaji karata, ali i drugim detaljima o ovome događaju  bit će javnosti i publici dostupne od naredne sedmice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI