skoro nepodnošljivo

Val ekstremne vrućine za vikend stiže u Evropu. Hoće li pasti rekord iz 1977. ?

Hronika 03.08.18, 08:48h

Val ekstremne vrućine za vikend stiže u Evropu. Hoće li pasti rekord iz 1977. ?
U Portugalu je već oglašena uzbuna. Sve službe su u stanju pripravnosti, a stanovnicima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova u vrijeme najvećih vrućina

 

VAL ekstremne vrućine za vikend će zahvatiti Pirenejski poluotok.

 

Očekuje se da će tijekom vikenda u Portugalu biti oboren rekord najviše temperature izmjerene u Europi koji datira iz 1977. godine, kada su u Ateni izmjerena čak 47,3 Celzijeva stupnja - piše Index

 

U Portugalu je već oglašena uzbuna. Sve službe su u stanju pripravnosti, a stanovnicima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova u vrijeme najvećih vrućina.

 

Sutra se na Pirenejskom poluotoku očekuju najviše dnevne temperature između 44 i 46 Celzijevih stupnjeva. Najtoplije će biti u Andaluziji. U Portugalu će najviša temperatura biti 45 Celzijevih stupnjeva.

 

Subota - vrhunac vrućina

 

Subota će najvjerojatnije biti najtopliji dan na Pirenejskom poluotoku. Najtoplije će biti na jugu Portugala te na jugozapadu Španjolske. Očekuje se da će se najviše dnevne temperature zraka kretati i preko 48 Celzijevih stupnjeva.

 

Nedjelja će biti nešto manje vruća od subote. Prognostički modeli za sada pokazuju da će najviše dnevne temperature biti oko stupanj ili dva niže nego u subotu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI