Potresne fotografije objavila NVO koja tvrdi

Ovako izgledaju leđa migranta kojeg je hrvatska policija pretukla i vratila nazad u BiH

Hronika 02.08.18, 14:18h

Ovako izgledaju leđa migranta kojeg je hrvatska policija pretukla i vratila nazad u BiH
Domaće i strane nevladine organizacije koje rade na problemu migracija i migranata u više navrata optuživale su hrvatsku policiju za brutalnost na granicama

 

Potresne fotografije pretučenog čovjeka objavila je nevladina organizacija "No name kitchen", tvrdeći da je "hrvatska policija pretukla njega i njegove prijatelje"  

 

- U utorak navečer, dok je večerao među volonterima u Velikoj Kladuši, prišao nam je čovjek i pitao možemo li ga pregledati, upravo se vratio s "igre" a hrvatska policija pretukla je njega i njegove prijatelje. Ovako su mu izgledala leđa deset minuta nakon što je bio prisiljen da se vrati s granice - napisali su aktivisti u svojoj facebook poruci, objavljujući i dvije potresne fotografije.

 

pretuceni-migrant1

 

Domaće i strane nevladine organizacije koje rade na problemu migracija i migranata u više navrata optuživale su hrvatsku policiju za brutalnost na granicama. Koristeći takozvanu 'push back' taktiku, hrvatska policija, tvrde oni, redovito premlaćuje migrante koje uhvati na pograničnom području.

 

pretuceni-migrant

 

Ministarstvo unutarnjih poslova odbija ove optužbe, a Sindikat policije nedavno je, ponukan upravo napisima o nasilju nad migrantima, pohvalio svoje kolege koje rade u pograničnom području.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI