U centru Sarajeva

Kćerka Radovana Karadžića o migrantima u njihovom stanu: Ne znam da li su tamo, pitajte naše komšije...

Hronika 01.08.18, 20:53h

Kćerka Radovana Karadžića o migrantima u njihovom stanu: Ne znam da li su tamo, pitajte naše komšije...
Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili da nisu imali nikakvu prijavu remećenja javnog reda i mira od strane komšija u Ulici Sutjeska na broju 2, te da nije evidentirana ni provala

 

 

Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednik Narodne skupštine RS i kćerka Radovana Karadžića, prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske, komentarišući informaciju da su se u njihov stan u Ulici Sutjeska u centru Sarajeva uselili migranti, rekla je da joj oni ne smetaju.

 

- Ne znam da li su tamo upali migranti. Pitajte naše stare, dobre komšije - poručila je Karadžić-Jovičevićeva. Dodala je da njenoj porodici nikada nije dozvoljeno da ima bilo šta sa stanom na pomenutoj adresi, jer je, navodno, zagubljena dokumentacija o imovini, prenose Nezavisne.

 

- Tu je živjela neka medicinska sestra iz Zenice zahvaljujući 'bliskosti' s menadžmentom bolnice 'Koševo' - objašnjava ona i dodaje da ako njoj ne smetaju migranti, ne smetaju ni njoj.

 

Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, izjavio je da je grupa migranata koja je uselila u Karadžićev stan održala lekciju predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću i ostalim srpskim ministrima u Savjetu ministara, kao i kompletnom Savjetu ministara da nisu dorasli migrantskoj krizi u BiH i izazovima koje ona sa sobom nosi.

 

Ističući da nije slučajno odabran Karadžićev stan, Špirić je rekao da Govedarica i Mektić treba da provjere da li je to slučajno.

 

Prema njegovim riječima, kriminalni krugovi koji upravljaju migrantskom krizom jasno su poslali poruku institucijama vlasti BiH, a posebno Srbima, na način da su uselili migrante u stan prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske.

 

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su da se migranti "sakupljaju" u nekadašnjem Karadžićevom stanu u centru Sarajeva. Naime, prema njihovom pisanju, u stan se uselilo najmanje pet migranata, a komšije tvrde kako su cijelu noć ulazili i izlazili iz prizemnog stana Ljiljane Zelen-Karadžić, a da je koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do 1992. godine. Komšije su vidjele, kako tvrde ti mediji, da su migranti provalili u jedan od stanova.

 

Međutim, informaciju da su se u nekadašnji stan Karadžića u sarajevskoj Ulici Sutjeska uselili migranti i da uznemiravaju stanare niko nije mogao potvrditi.

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Nezavisnim su potvrdili da nisu imali nikakvu prijavu remećenja javnog reda i mira od strane komšija u Ulici Sutjeska na broju 2, te da nije evidentirana ni provala.

 

Karadžića je, podsjećamo, Haški sud osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI