Zadobio povrede opasne po život

Vlasnica radnje otkriva šta je prethodilo brutalnom nokautu: Molila sam ga da ga ne dira, dijete je počelo plakati...

Hronika 31.07.18, 09:45h

Vlasnica radnje otkriva šta je prethodilo brutalnom nokautu: Molila sam ga da ga ne dira, dijete je počelo plakati...
Povrijeđeni muškarac došao je tog dana u prodavnicu i nešto je sporije pakovao robu koju je kupio i kusur vraćao u novčanik. Djelovao je kao da je malo popio, ali nije bio agresivan, već je samo pričao i nikoga nije dirao

 

Vlasnica prodavnice u beogradskom naselju Stepa Stepanović, ispred koje se u četvrtak 26. jula dogodio težak incident kada je N. M. (55) nokautirao Lj. J. (60) koji je sa teškom povredom glave prevezen u bolnicu, otkriva kako je došlo do brutalne slike koja je zapalila društvene mreže.

 

Velika prašina podigla se oko video snimka koji pokriva prostor ispred prodavnice prehrambene robe u Ulici generala Vladimira Kondića broj 9 u naselju Stepa Stepanović. Na njemu se vidi kako je N. M. udario Lj. J. koji je pao i glavom udario o pločnik.

 

Vlasnica radnje, koja je u četvrtak radila, ispričala je za Blic kako se sve odigralo, napominjući da i Lj.J. i N.M. zna samo iz viđenja.

 

- Povrijeđeni muškarac došao je tog dana u prodavnicu i nešto je sporije pakovao robu koju je kupio i kusur vraćao u novčanik. Djelovao je kao da je malo popio, ali nije bio agresivan, već je samo pričao i nikoga nije dirao. Međutim, ovaj drugi čovjek ga je odjednom gurnuo. Povrijeđeni muškarac, inače stalan potrošač je izašao, a ja sam stala između njih i molila čovjeka sa djetetom da ga ne dira, jer je i dijete počelo da plače. Međutim, N. M. je bio toliko bijesan da je izašao i udario ga iz čista mira - objašnjava vlasnica prodavnice.

 

Kako objašnjava, nastavila je da radi, ne znajući da je “situacija toliko ozbiljna”. Ipak, ubrzo je shvatila šta se dogodilo i pozvala policiju, a oni su pozvali Hitnu pomoć.

 

- Nesretni čovjek je nekoliko minuta bio u nesvijesti, poslije je došao sebi i počeo da priča normalno. Ubrzo su došli i njegova kćerka i sin, jer je on porodičan čovjek, da bi ga zatim Hitna pomoć odvezla u bolnicu - objašnjava sagovornica Blica.

 

Slična priča čula se i od komšija, koji povrijeđenog muškarca znaju također iz naselja, ali ne i lično.

 

- Nisam vidjela šta se dogodilo, ali sam čula da mu je tog dana bila slava, pa je došao do prodavnice i htio je, valjda, da počasti ljude koji su bili tu - objašnjava komšinica koja živi u blizini.

 

Ona dodaje da unuka više ne puštaju samog da ode do radnje otkad se dogodio incident jer se boje za njegovu bezbjednost.

 

Kako je Blic nezvanično saznao, šezdesetogodišnji Lj.J. je zadobio prelom lobanje i nagnječenje mozga i ljekari se bore za njegov život. Napadač N.M. je priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati.

 

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI