U Mostaru s početkom u 16 sati

Danas 452. skokovi sa Staroga mosta, Lorens Listo moli da se ne koriste dronovi: 'Potrebna je grobna tišina'

Sport 29.07.18, 11:05h

Danas 452. skokovi sa Staroga mosta, Lorens Listo moli da se ne koriste dronovi: 'Potrebna je grobna tišina'
Legendarni mostarski skakač Emir Balić izjavio je kako se "mostarska lasta" skače samo u Mostaru, a drži da je ona stvorena i datira još od riječi i zapažanja Evlije Čelebije za vrijeme njegova boravka u Mostaru

 

Danas će se u Mostaru, s početkom u 16 sati, održati 452. tradicionalni skokovi sa Starog mosta.

 

Broj skakača još uvijek nije poznat, a znat će se nakon današnjeg liječničkog pregleda prijavljenih skakača.

 

Ovogodišnji žiri čine predsjednik Emir Balić, zatim Mirsad Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić te Semir Kazazić, a ocjenjivat će se prilazak mostu, odraz, let, te upad u vodu.

 

Legendarni mostarski skakač Emir Balić izjavio je kako se "mostarska lasta" skače samo u Mostaru, a drži da je ona stvorena i datira još od riječi i zapažanja Evlije Čelebije za vrijeme njegova boravka u Mostaru.

 

Jedan od najboljih skakača sa Staroga mosta Lorens Listo kazao je kako bi bilo poželjno da za vrijeme skokova ne bude snimanja dronovima ili bilo kakvih drugih ometajućih faktora jer za skok je potrebna, kako navodi, grobna tišina, pogotovo ako se radi o skoku na glavu.

 

- Ukoliko bude dronova, postoji mogućnost da se skokovi zaustave sve dok se oni ne uklone - izjavio je Listo, koji danas napada 12. titulu u kategoriji skokova na glavu. Rekord sa 13 pobjeda drž Emir Balić.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI