Branio Slobodana Miloševića i Luku Bojovića

U sačekuši ubijen poznati beogradski advokat: Umro je sinu na rukama, ubica pobjegao u autobus?

Hronika 29.07.18, 10:35h

U sačekuši ubijen poznati beogradski advokat: Umro je sinu na rukama, ubica pobjegao u autobus?
Sin ga je pridržao dok je padao. Zapomagao je, vikao je "tata, tata" držeći ga u krilu. Majica mu je bila sva krvava, kazao je jedan od komšija

 

Muškarac u crnom, sa crnim kačketom, visok oko 180 centimetara, opisuju očevici osumnjičenog za ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57) i ranjavanje njegovog sina Petra (26) juče oko 19.30 sati ispred zgrade u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

 

- Napadač je poslije pucnjave pobjegao na autobusku stanicu i ušao u autobus - tvrdi jedan od očevidaca koji nije želio da se predstavlja. Okupljeni, međutim, odmahuju glavama u nevjerici.

 

dragoslav-ognjanovic

Dragoslav Ognjanović

 

Očevici su ispričali da je sa advokatom u trenutku kada je napadač ispalio hice ka njemu bio sa svojim starijim sinom Petrom.

Branio Miloševića u Hagu

Ognjanović je najpoznatiji kao jedan od advokata Slobodana Miloševića pred Haškim sudom, a branio je i njegovu suprugu Miru Marković. Bio je u pravnom timu Luke Bojovića, pripadnika ozloglašenog zemunskog klana te je branio i Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubijstva Bricea Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu, podsjeća Index.

 

- Sin ga je pridržao dok je padao. Zapomagao je, vikao je "tata, tata" držeći ga u krilu. Majica mu je bila sva krvava - kazao je jedan od komšija.

 

Petar je, pričaju komšije, bio tu dok je Miša davao znake života, ali pošto je ranjen u desnu šaku, ekipa Hitne pomoći ga je krvavog odvezla u Urgentni centar.

 

Uznemirene komšije su ispričale i da se čulo nekoliko pucnjeva.

 

- Kćerka je parkirala automobil ispred zgrade i ugledala tijelo u haustoru, utrčala je u kuću i počela da vrišti. Kad smo sišli ispred zgrade, vidjeli smo da je to naš komšija. A danas sam ga vidjela, ima i malu bebu...- priča vidno uznemirena jedna od komšinica.

 

Druga komšinica iz ulaza zgrade u kojoj je živio ubijeni advokat čula je, kaže, dva-tri pucnja.

 

- U prvi mah pomislila sam da je petarda, a kad sam čula Hitnu pomoć strčala sam sa vidim sta se dešava - kaže ona.

 

Prestravljene komšije nisu željele mnogo da komentarišu. O advokatu imaju samo riječi hvale, znaju da je zastupao Miru Marković i neke poznate ličnosti, te u strahu nisu željeli ni da se fotografišu.

 

Svjedoci su dali izjave i policiji koja traga za napadačem. Tridesetak policajaca tokom uviđaja nije dozvoljavalo da iko prođe kroz blok zgrada.

 

Ulica Proleterske solidarnosti bila je zatvorena, a stanari prolaze uz ličnu kartu.

 

Oni koji se vraćaju iz grada pričaju da su na putu sreli mnogo policije koja zaustavlja vozila i legitimiše građane.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI