NAKON JUČERAŠNJEG INCIDENTA U SARAJEVU

MUP KS otvorio istragu: Traži se žena sa željeznom šipkom i ostali napadači na novinare tokom protesta boraca

Hronika 27.07.18, 10:59h

MUP KS otvorio istragu: Traži se žena sa željeznom šipkom i ostali napadači na novinare tokom protesta boraca
Reportera je prvo napala žena, demobilisani borac, koja je zatražila da obustavi fotografisanje nakon čega je zahtijevala i da joj preda fotoaparat

 


Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su na terenu i vrše sve potrebne radnje kako bi identifikovali osobe koje su juče učestvovale u napadu na reportere portala Klix.ba i Al Jazzere Balkans tokom protesta bivših boraca u centru Sarajeva, javlja Nap.ba.


Kako je za Patriju kazala Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS napad na fotoreportera portala Klix.ba biće tretiran kao krivično djelo nasilničko ponašanje, dok će protiv osobe koja je povrijedila kamermana Al Jazzere Balkans biti podignuta krivična prijava za nanošenje lakših tjelesnih povreda.

 

protesti-borci-napad-novinari


- Policija prikuplja materijale i informacije s terena kako bi identifikovala sve osobe koje su fizički nasrnule na reportere koji su izvještavali s protesta bivših boraca, nakon čega bi trebale biti privedene na kriminalističku obradu. Obaviješten je i dežurni tužilac – kazala je Kuldija.


Prilikom fotografisanja događaja koji je paralisovao Sarajevo, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba Kemala Softića i fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede. U pomoć mu je pritekao kamerman Al Jazzere Mirsad Bukvić koji je također zadobio povrede.

 

novinari-borci


Reportera je prvo napala žena, demobilisani borac, koja je zatražila da obustavi fotografisanje nakon čega je zahtijevala i da joj preda fotoaparat.


Nakon što je to odbio nastalo je komešanje prilikom čega ga fotoreportera opkolilo desetak demobilisanih boraca koji su ga počeli tući.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI