sve ukazuje na profesionalca

Isti snajperista, osim Kobilića, ubio još dvojicu kriminalaca?

Hronika 26.07.18, 17:17h

Isti snajperista, osim Kobilića, ubio još dvojicu kriminalaca?
Izvor blizak istrazi kaže da sam način izvršenja ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubici, pa se ne isključuje da je likvidacija naručena

 

Potraga za ubicom Senada Kobilića (54) iz Bosanke Gradiške, koji je u utorak u ponoć likvidiran hicem iz snajpera u selu Liskovac, još nije dala nikakve rezultate. Tragajući za informacijama, inspektori MUP-a RS jučer su nastavili ispitivati i saslušavati Kobilićeve poznanike, prijatelje, ljude među kojima se kretao, kao i osobe iz kriminalnog miljea, ali nisu došli do podataka koji bi ih odveli do ubice- piše Avaz

 

Raniji zločini

 

Izvor blizak istrazi kaže da sam način izvršenja ukazuje na to da se radi o profesionalnom ubici, pa se ne isključuje da je likvidacija naručena.

 

- Do sada je utvrđeno da je ubica, preko livade, dopuzao do mjesta s koga je pucao. Pronađeni tragovi ukazuju da je pucao iz klečećeg stava i to snajperskom puškom s udaljenosti od oko 100 metara. Nije bilo tragova druge osobe, ali ne isključujemo mogućnost da je imao saučesnike koji su mu pomogli u bijegu - kaže izvor iz MUP-a RS.


 
Način izvršenja podsjeća na ubistvo Gorana Kotura Kote, koji je hicem iz snajpera ubijen ispred svoje kuće na keju u Bosanskoj Gradišci 3. oktobra 2003. godine. Taj zločin nikada nije rasvijetljen, a nije precizno utvrđeno ni odakle je pucano. Ni tada puška i čahura nisu pronađene i pretpostavlja se da se radilo o kalibru 7,9 milimetara. Kotur je, kao i Kobilić, imao policijski dosje, ali i veze u kriminalnim, političkim i poslovnim krugovima, a vjeruje se i da su međusobno sarađivali.

 

Ostatak teksta čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI