video/ saobraćaj konačno normalizovan

Haos uslijed protesta: Borci nasrnuli na automobil koji je probio barikadu

Hronika 26.07.18, 16:05h

Haos uslijed protesta: Borci nasrnuli na automobil koji je probio barikadu
Prethodno su najavili blokadu ulica ukoliko se do 15.00 sati "ne učini nešto po pitanju njihovih zahtjeva"

 


Demobilizirani borci, koji su se danas okupili pred zgradom Parlamenta FBiH zbog sjednice Doma naroda na kojoj bi se trebalo raspravljati o Prijedlogu zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica, blokirali su raskrsnicu na Skenderiji -piše Faktor

 

Prethodno su najavili blokadu ulica ukoliko se do 15.00 sati "ne učini nešto po pitanju njihovih zahtjeva". Nakon blokade raskrsnice je došlo do incidenta, kada je jedan od vozača pokušao nasilno proći kroz okupljene demonstrante. Tom prilikom su oni fizički nasrnuli na automobil.

 

 


Jedan od demonstranata koji su blokirali raskrsnicu se predstavio kao Jasmin Kahvedžić iz Gračanice, koji je, uzvikujući na razglas psovke i prijetnje upućene policijskim službenicima, kazao da je on organizator današnjih protesta.

 

Saobraćaj na ovoj dionici bio je u potpunosti blokiran, a demonstranti, njih nekoliko stotina, su dozvolili prolaz samo vozilu Hitne pomoći.

 

Kako je javio N1, saobraćaj je danas u centru Sarajeva normalizovan nakon što su ga u popodnevnim satima blokirali demobilisani borci, javio je reporter N1 televizije Vlado Marić.

 

 

(N1/Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI