GOLEMA TUGA NAKON TRAGEDIJE U ISTRI

Dirljivo pismo vjerenice Adnana Čolovića: Voljeli smo se najviše, kao da smo znali da nemamo puno vremena...

Hronika 26.07.18, 11:29h

Dirljivo pismo vjerenice Adnana Čolovića: Voljeli smo se najviše, kao da smo znali da nemamo puno vremena...
- Imali smo snove, planove za budućnost, trudili smo se. Voljeli smo se najviše, baš kao da smo znali da nemamo puno vremena... Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Bar ima prijatelja gore i nije sam - piše u svom opraoštajnom pismu djevojka poginulog mladića

 

 

Uz veliku tugu i bol prije dva dana se Labinština oprostila od dvojice mladića - 20-godišnjeg Daria Jurišića iz mjesta Vinež kod Labina i 22-godišnjeg Adnana Čolovića iz Raše, koji su poginuli u stravičnom sudaru koji se dogodio u mjestu Zagore, nadomak raskrižja s trajektnim pristaništem za Brestovu, u subotu (21. jula) oko 19.35 sati.


Posljednji ispraćaj tragično stradalih mladića bio je u utorak na labinskom gradskom groblju, a sjećanje na ovu dvojicu mladića, koji su prerano otišli, po riječima mnogih koji su došli odati im počast, ostaje živo u srcima brojnih ožalošćenih.


Redakciji portala Glas Istre javila nam se Adnanova djevojka i zaručnica Gloria Bučić, koja je napisala pismo kojim se posljednji put od njega željela oprostiti. Uz pismo, poslala je i njihove zajedničke fotografije.


- Da vam sad počnem pričati o njemu, ne bih stala do sutra... Nema dečka njegovih godina koji je toliko dobar, drag, pošten, iskren, hrabar, uvijek je nasmijavao sve oko sebe. Volio je biti aktivan, ne gubiti dane bezveze. Stalno mu se putovalo. Najviše voli Veneciju. Obožava našeg psa. Jedan dan da ga ne bi vidio i odmah mu taj dan nije bio dobar. Jako je bio povezan sa svojim bratom, kojeg je volio više od života. Pošto je mlađi od njega, uvijek je govorio da će od njega napraviti čovjeka. A što se tiče mene, ovo su mi bile najljepše godine života. Nitko se nikada nije ponašao prema meni kao što je on. Držao me kao kap vode na dlanu. Uvijek se brinuo za mene i stalno mi je, iz dana u dan, ponavljao kako me voli i kako će se uvijek truditi da budem sretna i voljena. I to i jesam, zbog njega.


Imali smo snove, planove za budućnost, trudili smo se. Voljeli smo se najviše, baš kao da smo znali da nemamo puno vremena... Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Bar ima prijatelja gore i nije sam.


Što se tiče Daria... Jedan jako dragi i kulturan dečko. Voljela sam ga kao brata. Svaki dan je bio kod nas. Kuhala sam mu, večerao je s nama barem dva puta tjedno. Znali su po cijeli dan sjediti vani na terasi i igrati karte. Uvijek sam ih zezala da su kao penzići. Čak su bili pecati ribe prije tjedan dana.


Volim ih oboje jako. Nadam se da će me paziti od gore. A moja ljubav prema Adnanu nikad neće nestati - napisala je Adnanova djevojka Gloria Bučić u svom oproštajnom pismu.

 

(Glas Istre/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI