OGLASILA SE PREDSJEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE

I Maja Gojković zgrožena tvitom Vjerice Radete: Mi smo civilizovani ljudi, moje saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović!

Front 25.07.18, 14:56h

I Maja Gojković zgrožena tvitom Vjerice Radete: Mi smo civilizovani ljudi, moje saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović!
Narodna skupština Republike Srbije je predstavničko tijelo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović - navodi se u njenom saopštenju

 

 

Monstruozna poruka narodne poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete, napisana u twitter komentaru povodom smrti predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, ne prestaje da zgrožava javnost u BiH, ali i u cijelom regionu, a prve osude počele su da stižu i iz same Srbije. 


Tako se, nakon reakcije potpredsjednica Vlade Srbije Zorane Mihajlović, oglasila i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je također osudila jezivu poruku srpske radikalke. 

 

- Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede narodne poslanice, koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine  Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo Narodne skupštine. Iznijeti stavovi su neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrijednosti koje zastupa Narodna skupština Republike Srbije. Narodna skupština Republike Srbije je predstavničko tijelo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović - navodi se u njenom saopštenju.


Također se i dodaje to da će Narodna skupština nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumijevanje svih koji žive na ovim prostorima, u cilju stabilnosti i mira, koji su neophodni da bi se čitav region razvijao.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI