VIDEO/ Prava 'predizborna' pjesma

Letu Štuke sve bliže novom albumu koji najavljuju za jesen: Objavljen novi singl 'Bočice'

Showbizz 18.07.18, 20:50h

Letu Štuke sve bliže novom albumu koji najavljuju za jesen: Objavljen novi singl 'Bočice'
Prema Šaranovim riječima, koji je izjavio kako se nalazi u vrlo kreativnoj fazi, dugoočekivani album će biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom

 

Sarajevski bend "Letu Štuke" osim gustog rasporeda koncertnih nastupa ljeto koriste za završno snimanje četvrtog studijskog albuma čiji je izlazak najavljen za oktobar. 

 

Nakon zapaženih "Bože zdravlja" i "Supermarketa", za treći službeni singl odabrana je pjesma "Bočice" još jedna bravurozna muzička numera iz pera jednog od vodećih autora regije Dine Šarana. Za samu pjesmu, koju prati lyrics video u režiji Branka Vekića, njen autor ističe da je to "prava 'predizborna' pjesma i primjenjiva na regiju" iako se njen tekst izvorno obraća BiH. 

 

- Namjerno smo se odlučili na lirycs video upravo zbog njenog sadržaja. Ona nastavlja niz koji čine "Minimalizam", "Tesla" te "Brojevi računa", singlovi s naša prethodna tri albuma. Glazbeno pitka siguran sam da će naći put do naše stare ali i nove publike a i smatram je jednom od najradiofoničnijih songova s nadolazećeg albuma - naveo je autor. 

 

Prema Šaranovim riječima, koji je izjavio kako se nalazi u vrlo kreativnoj fazi, dugoočekivani album će biti raznolik, kombinacija analogije i elektronike, prožet socijalnim i ljubavnim temama u skladu s vremenom. 

 

Za kraj godine najavljen je i veliki sarajevski koncert ove kultne grupe, kojim će se i službeno obilježiti promocija albuma. Nakon spektakularnog nastupa na ovogodišnjem Sarajevo Beer Festivalu, solistički koncert, koji će biti održan u Domu mladih, bio je logičan slijed. 

 

Kako se navodi u saopćenju "Sarajevo diska", ne sumnja se da će u novembru Dino Šaran s osvježenom postavom, uz nove pjesme a i njihove najveće hitove, poetski snažne "Šutiš", "Mjesto za dvoje", "Minimalizam", "Tesla", "Bella dona", "Sunce" i mnoge druge "zapaliti" Dom mladih.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI