foto/ imovinski kartoni nekadašnjih političkih lidera

Ni auta ni vikendice: Koliko su zarađivali članovi Predsjedništva SRBiH '90-ih Izetbegović, Ganić, Kljujić, Plavšić...

Nedjeljni magazin 17.07.18, 14:11h

Ni auta ni vikendice: Koliko su zarađivali članovi Predsjedništva SRBiH '90-ih Izetbegović, Ganić, Kljujić, Plavšić...
Prije nego što će oficijelno ući u zgradu Predsjedništva SRBiH 1990., članovi tadašnjeg Predsjedništva odgovorili su na pitanja o inventarisanju njihove imovine i transparentno priznali kako i u čemu žive i šta posjeduju

 

Nova vremena, novi običaji... Tako to u narodu kažu. A onima koji su na čelu naroda, obično najbolje ide... 

 

Bh. javnost odavno je upoznata s imovinskim kartonima onih koji državu BiH predstavljaju na vlasti, i nije nimalo pretjerano reći da su isti - najčešće poprilično izdašni. Većina domaćih lidera potkovana je, osim povećom redovnom platom, još i pokojom nekretninom sa strane, zemljištem, skupim automobilom itd. Ima se, može se, rekao bi narod.

 

Usporedbe radi, donosimo vam tekst iz arhiva popularnog jugoslovenskog časopisa 'Svijet' (izdanje iz decembra 1990.) koji je tada priredio novinar Nedim Rifatbegović.

 

Naime, prije nego što će oficijelno ući u zgradu Predsjedništva SRBiH 1990., članovi tadašnjeg Predsjedništva odgovorili su na pitanja o inventarisanju njihove imovine i transparentno priznali kako i u čemu žive te šta posjeduju... Bez sumnje, ni nalik onome u čemu uživaju današnji bh. političari. 

 

biljana-plavsic

 

Očito je, živjeli su puno skromnije, i u mnogo manjem luksuzu. A šta su tada imali, a šta, za razliku od današnjih lidera, nisu imali Alija Izetbegović, Franjo Boras, Nikola Koljević, Fikret Abdić, Biljana Plavšić, Stjepan Kljuić i Ejup Ganić, saznajte u prilogu iz devedesetih...

 

imovinski-karton-svijet

 

imovinski-karton-svijet-2

 

imovinski-karton-3

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

*******************

Pogledajte bonus video!

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI