Nakon oslobađajuće presude Seferovićima

Tužilaštvo KS će uputiti žalbu Vrhovnom sudu zbog odluke u slučaju Dženan Memić

Hronika 16.07.18, 15:23h

Tužilaštvo KS će uputiti žalbu Vrhovnom sudu zbog odluke u slučaju Dženan Memić
Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, od samog početka cijelog procesa tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo. Zbog toga je tražio da istragu preuzme Tužiteljstvo BiH i druge policijske agencije

 

Kantonalni sud u Sarajevu je danas oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića koji su optuženi da su skrivili i prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dženan Memić. Portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić za N1 je kazala da će Tužilaštvo KS uputiti žalbu Vrhovnom sudu FBiH nakon odluke u slučaju smrti Dženana Memića.

 

Prošle sedmice okončano je iznošenje završnih riječi strana u ovome postupku. Tužilaštvo KS zatražilo je da Sud kazni optužene, dok su obrana, kao i oštećena strana, porodica Memić, smatrali da navodi optužnice nisu dokazani.

 

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, od samog početka cijelog procesa tvrdi da je njegov sin ubijen, te da ga nije usmrtilo vozilo. Zbog toga je tražio da istragu preuzme Tužiteljstvo BiH i druge policijske agencije.

 

- Hvala Bogu, dokazalo se da od početka govorimo istinu. Evo nakon dvije godine dočekali smo da se i ovo desi. Ja i advokat sada idemo u Tužilaštvo da nas primi Dalida Burzić - kazao je Memić.

 

On je najavio velike proteste u subotu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

- Pozivam građane iz cijele BiH. Dvije godine traje farsa. Ima ljudi čestitih koji će ovo raditi. Kraj je bandi i organizovanom kriminalu - kazao je Memić.

 

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, kazao je da neko u ovom slučaju mora odgovarati.

 

- Pravosudna mafija je danas na koljenima. Dokazi su fabrikovani, tragovi su podmetani. Zbog toga neko mora odgovarati. Istragu će voditi neko, ja apelujem da to bude Tužilaštvo BiH, ovdje se radi o organizovanom kriminalu. Danas počinje djelovati pravna država. Treba odati ogromno, ogromno, ogromno priznanje Murizu Memiću. Rekao sam mu prvi dan da će se ovo desiti - kazao je Feraget.

 

Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara 2016. godine dok je sa djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

 

Izjave pogledajte OVDJE.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI