FOTO/ Neobavještenost ili provokacija?

Sa dresom Modrića u leglu Delija: Pola sata kasnije bilo mu je jasno kakvu je grešku napravio

Sport 16.07.18, 10:32h

Sa dresom Modrića u leglu Delija: Pola sata kasnije bilo mu je jasno kakvu je grešku napravio
Mladić, očigledno stranac, opušteno sjedi u kafiću u dresu Luke Modrića, a iza njega vidi se niz zidića okrečenih u crveno-bijele boje sa imenom jedne od najpoznatijih navijačkih grupa na sjeveru

 

Mundijalska euforija zahvatila je i mnoge turiste namjernike koji se ovih dana nalaze u Beogradu, logično je i što neki od njih simpatišu najprijatnije iznenađenje Mundijala, reprezentaciju Hrvatske.

 

Jedan od takvih našao se na dan finala na Senjaku, dijelu grada poznatom kao tvrdo jezgro navijača Crvene zvezde.

 

To se uostalom može i vidjeti na fotografiji koja kruži internetom: mladić, očigledno stranac, opušteno sjedi u kafiću u dresu Luke Modrića, a iza njega vidi se niz zidića okrečenih u crveno-bijele boje sa imenom jedne od najpoznatijih navijačkih grupa na sjeveru.

 

Momak, sa kojim je bio i njegov drugar, očigledno nije pazio na to u koji kraj zalazi sa "problematičnim" dresom, pa je uslijedio neminovan scenario. Iako, vjerovatno, ovo nije bila provokacija sa njegove strane, već samo neobavještenost, morao je da se povinuje pravilima koja vladaju na drugoj teritoriji.

 

Nedugo potom, pojavila se i fotografija starijeg muškarca sa uzdignuta tri prsta i dresom Modrića u drugoj ruci, uz poruku "pola sata kasnije".

 

dres-modric-beograd1

 

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI