Održao je 12 djece u životu bez hrane i svjetla devet dana

Htjeli su da proslave rođendan, ponijeli su slatkiše i grickalice: Ovo su imena dječaka koji su bili zarobljeni u špilji

Hronika 10.07.18, 22:35h

Htjeli su da proslave rođendan, ponijeli su slatkiše i grickalice: Ovo su imena dječaka koji su bili zarobljeni u špilji
- Održao je 12 djece u životu bez hrane i svjetla devet dana. On će posljednji izaći, a ima samo 25 godina. Ne zaboravite na njega - napisao je za mladog tajlandskog trenera nagrađivani pisac Asdžad Nazir

 

Nakon spasavanja iz tajlandske pećine, objavljena su imena sve djece, kao i njihovog trenera, koji su u njoj bili zarobljeni, piše CNN

 

Akapol Čantavong, 25 godina, trener (Akkapol Chanthawong)


Nagrađivani pisac Asdžad Nazir, otkrio je kako je Akapol izgubio porodicu još kao dijete. Nakon ove tragedije otišao je u samostan, ali se ipak vratio i na kraju "cio svoj život posvetio treniranju djece". 


- Održao je 12 djece u životu bez hrane i svjetla devet dana. On će sutra posljednji izaći, a ima samo 25 godina. Ne zaboravite na njega - dodao je. 


Njegova tetka također je stala u njegovu odbranu javno, tvrdeći da je on dobra osoba i da nije htio da dovede djecu u ovako opasnu situaciju.U razgovoru za CNN ona je objasnila da je Akapol ostao siroče sa samo deset godina i da je iskusio "mnoge nevolje", prenosi Nedeljnik.

 
Adul Sam-On, 14 godina (Adul Sam-On)


Adul je rođen u Mjanmarskoj samoupravnoj državi Va i ostavio je svoju porodicu iza sebe da bi dobio bolje obrazovanje na Tajlandu, prema novinskoj agenciji AFP. Govori tajlandski, burmanski, kineski i engleski i jedini je bio sposoban da komunicira sa britanskim roniocima kada je grupa prvi put otkrivena. 


Dok su bili zarobljeni u pećini, dječaci i njihovi srodnici razmjenjivali su pisma koje su nosili spasilački ronioci. Adul je rekao svojim roditeljima da mu nedostaju i da ne brinu. 


"Mama i tata žele da te vide", napisali su njegovi roditelji. "Mama i tata se mole za tebe i tvoje prijatelje, pa se uskoro možemo vidjeti."

 
Prajak Sutam 14 godina (Prajak Sutham)


Nout, to je njegov nadimak. Njega su  porodični prijatelji opisali kao "pametnog, tihog" momka.

 
Natavut Takamsai, 14 godina (Natthawut Thakhamsai)


Njegov nadimak je Tern. U pismu svojim roditeljima, Tern im je rekao da ne brinu za njega. 


"Tata i mama nisu ljuti na tebe i ne krive vas", napisali su njegovi roditelji, dodajući da ga čekaju "ispred pećine".

 
Pipat Poti, 15 godina (Pipat Phothi)


U svom pismu, Nik, kako mu je nadimak, rekao je svojim roditeljima da želi da ide na tajlandski roštilj, kada izađe iz pećine.

 
Panumas Seng-Di, 13 godina (Panumas Saeng-Dee)


Nadimak Mig je dobio prema glavnom treneru fudbalske reprezentacije, veći je od druge djece njegovog uzrasta, ali je agilan.

 
Duangpet Promtep, 13 godina (Duangphet Promthep)


Nadimak mu je Dom. Kapetan "Divljih veprova". Navodno je zapao za oko nekoliko profesionalnih klubova na Tajlandu. Za njega kažu da je motivator i poštovan od svog tima zbog njegovih fudbalskih sposobnosti. 


- Igračima na terenu je potreban ovakav kapiten, jer ponekad trener ne može da riješi svoje probleme - rekao je Nopparat za BBC.

 
Čanin Vibunrungruang, 11 godina (Chanin Viboonrungruang)


Najmlađi u timu. Titan, kako ga zovu, počeo je da igra fudbal u sedmoj godini prije nego što se pridružio sportskom klubu svoje škole. Kasnije je pozvan da se pridruži klubu "Divlji veprovi"

 
Akarat Vongsukčan, 14 godina (Akarat Wongsukchan)


Nadimak mu je Bju. U pismu svojoj majci Bju je obećao da će joj pomoći u radnji nakon što ga spasu.

 
Pirapat Somfiangjai, 16 godina (Peerapat Somphiangjai)


Noć kada su dječaci nestali bio mu je rođendan, a njegovi roditelji kažu da još čekaju da održe njegovu zabavu. Prema izvještajima, dječaci su otišli u pećinu kako bi proslavili noćni rođendan. Rečeno je da su zajedno sa sobom nosili poslastice i grickalice.

 
Pončai Kamluang, 16 godina (Ponchai Khamluang)


Zovu ga jednostavno - Ti.  


"Ne brinite, ja sam sretan", rekao je Ti u pismu svojim roditeljima.

 

Somjai Džajvong, 13 godina (Somjai Jaiwong)


"Pong, kako ga zovu, veseo je dječak, voli fudbal i svaki sport. On sanja da postane fudbaler za tajlandsku reprezentaciju, rekao je njegov učitelj Manutsanun Kuntun za AFP.

 
Mongkol Bunpijam, 13 godina (Mongkol Boonpiam)


Nadimak mu je Mark. Marka je opisao njegov učitelj kao "veoma poštovanog". Njegov otac Thinakorn Bonpiem rekao je AFP-u da je njegov sin "dobar dječak" koji voli da uči - skoro isto koliko i fudbal.

 

(Nedeljnik/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI