MUNJEVITA AKCIJA U SAMO NEKOLIKO SATI

Iz MUP-a KS pojasnili: Kako je policija uspjela tako brzo pronaći otetu bebu i uhapsiti osumnjičenu ženu?

Hronika 06.07.18, 15:36h

Iz MUP-a KS pojasnili: Kako je policija uspjela tako brzo pronaći otetu bebu i uhapsiti osumnjičenu ženu?
Iako nismo navikli od domaće policije da ovako ekspresno i uspješno rješava ovakve slučajeve, pogotovo što su oni rijetki u bh. državi, organi reda ovom prilikom pokazali su izuzetnu efikasnost i profesionalnost

 

Otmica bebe u sarajevskoj opštini Hadžići, stare tek deset dana, koja je juče šokirala cijelu Bosnu i Hercegovinu, na sreću, završila je bez težih posljedica, a novorođenče je pronađeno za samo nekoliko sati, živo i zdravo.


Iako nismo navikli od domaće policije da ovako ekspresno i uspješno rješava ovakve slučajeve, pogotovo što su oni rijetki u bh. državi, organi reda ovom prilikom pokazali su izuzetnu efikasnost i profesionalnost.


Tim povodom, Vedran Mulabdić, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, obratio se na zvaničnoj stranici MUP-a i kazao da se otmice djece u Bosni i Hercegovini, kao ni u glavnom gradu naše države, ne dešavaju često.


Podsjetio je da je zadnja otmica u Sarajevu, prije ove jučerašnje, bila je ona u decembru 2004. godine kada je bio otet, tada šestogodišnji Mak Varešanović, sin tadašnjeg sportskog direktora FK Sarajevo Mirze Varešanovića.


- Odmah nakon prijave da se u Hadžićima jučer dogodila otmica djeteta pokrenuta je opsežna policijska potraga. Brzom i efikasnom istragom, te pronalaskom i identifikacijom počinioca ovog krivičnog djela, te pronalaskom žive i zdrave bebe u istom danu kada je oteta, policijski službenici MUP-a KS i menadžment Uprave policije još jednom su dokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najozbiljnije sigurnosne izazove pred kojima se nađu. Ponosan sam na policijske službenike koji su učestvovali u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i čestitam im na uspješno izvedenoj akciji. Također, želim da se zahvalim našim građanima na njihovoj svesrdnoj pomoći koju smo imali tokom čitave akcije, kazao je Mulabdić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI