Sanjin Bećiragić najavljuje

Ambiciozni planovi novoimenovanog direktora TV1: Nove zabavne emisije, TV lica, filmovi, nove serije...

Mediji 06.07.18, 14:18h

Ambiciozni planovi novoimenovanog direktora TV1: Nove zabavne emisije, TV lica, filmovi, nove serije...
Već početkom septembra počinjemo producirati dva nova formata - dnevne emisije u trajanju od 150 minuta i nedjeljno popodne. Pripremamo i odličan sportski, kao i novi filmski i serijski program. Hladna jesen će biti programski vruća na TV1 - otkriva Bećiragić

 


Od 01. juna funkciju direktora TV1 preuzeo je Sanjin Bećiragić. Bećiragić najavljuje ambiciozne planove ove TV kuće, među kojima je i cilj da se TV1 do kraja 2019. godine svrsta među top tri nagledanije i najpopularnije komercijalne televizije u BiH.


- Pred nama je veliki izazov. Očekuje nas mnogo truda, znanja i odricanja, ali vjerujemo da cilj možemo ostvariti. Naš interes je u ovoj programskoj godini biti televizija koja će zabaviti, oraspoložiti, informirati. Već početkom septembra počinjemo producirati dva nova formata - dnevne emisije u trajanju od 150 minuta i nedjeljno popodne. Pripremamo i odličan sportski, kao i novi filmski i serijski program. Hladna jesen će biti programski vruća na TV1 - otkriva Bećiragić.


Nove emisije bit će emitirane iz novog, savremeno opremljenog studija. U toku je osmišljavanje scenografije i nabavka nove tehničke opreme. Scenografiju će potpisati poznata i višestruko nagrađivana bh. scenografkinja Adisa Vatreš Selimović.


- Do sada smo u nabavku savremene tehničke opreme uložili skoro 250 hiljada KM. U ozbiljnim smo pregovorima sa producentskim kućama, kako u BiH, tako i van granica države, da kao koproducenti radimo na snimanju serija. Svjesni smo da se ozbiljni projekti ne mogu raditi bez kvalitetnog kadra, tako da trenutno formiramo novi tim mladih i ambicioznih ljudi. Vraća nam se Hatidža Nuhić, ali bit će tu još novih i zanimljivih imena - kaže Bećiragić.

 

IT centri u Banjoj Luci i Mostaru

- Radimo i na proširenju kadrovskih kapaciteta, ne samo u Sarajevu, već i na formiranju IT centara u Banjoj Luci i Mostaru. TV1 ima ambiciozne planove razvoja svojih digitalnih platformi. Cilj je kroz sinergiju televizije i interneta gledateljima, ali i oglašivačima, ponuditi dodatnu vrijednost. TV1 će uskoro imati i svoju aplikaciju - kaže Sanjin Bećiragić.

Novoimenovani direktor TV1 priznaje da se ova TV kuća posljednjih godina, iz objektivnih razloga, udaljila od svojih gledatelja. Sada su spremni učiniti sve za kvalitetniju i bolju interakciju sa gledateljima.


- Realno posmatram situaciju. Nisam zadovoljan urađenim jer je ovo daleko od onoga što priželjkujem ili što mislim da TV1 može. Međutim, ne mogu i ne smijem biti nezadovoljan jer je iza nas težak period adaptacije na novi radni prostor i nove studijske kapacitete, na novi, drugačiji i savremeniji način rada, ali i tehničke izazove koje smo imali. Zato i radim analize sa najbližim saradnicima, kako bismo u narednom periodu postali još bolji. U odnosu na prije šest mjeseci, gledanost Dnevnika je rapidno porasla. To me raduje, ali smatram da rezultati mogu i da će biti i bolji - govori Bećiragić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI