'PREVARILI SU ME I POKRALI'

Da li je potpuno propao najbolje plaćeni holivudski glumac: Kako je Johnny Depp proćerdao 650 miliona dolara?!

Nedjeljni magazin 06.07.18, 12:04h

Da li je potpuno propao najbolje plaćeni holivudski glumac: Kako je Johnny Depp proćerdao 650 miliona dolara?!
Unatoč ogromnom bogatstvu, Depp je na putu da izgubi sve ako njegovi bivši menadžeri dobiju parnicu, a glumac se, pak, ni u jednom trenutku ne odriče luksuza i hedonizma, čak i sada kada je na rubu finansijskog ponora

 

 

Izvor: Večernji list

 

Koliko je dubok pad kada od najbolje plaćenog glumca (2012. upisanog u Guinnessovu knjigu rekorda sa zaradom od 75 milijuna dolara) proćerdate 650 milijuna dolara? I koliko slijepi morate biti da ne primijetite da vas je netko pokrao ili da vodite preluksuzan život, baš poput legendarnog glumca Johnnyja Deppa?  


Filmska zvijezda, proslavljena u Burtonovim filmovima Edward Škaroruki, Willie Wonka i tvornica čokolade, Sanjiva dolina, kao i u pet nastavaka Pirata s Kariba, u prosjeku je mjesečno trošila dva milijuna dolara, a u sudskoj tužbi traži 25 milijuna dolara od svojih bivših financijskih savjetnika Joela i Roberta Mandela iz The Management Group za prijevaru i loše upravljanje njegovim imetkom, na što su mu oni uzvratili protutužbom.


Uz to ga tuže i bivši tjelohranitelji da im je dužan i da ih je dovodio u neugodne situacije ispadima u drogiranom i pijanom stanju.


No ono što je najgore za svakog roditelja nedavna je vijest da je njegov sin, 16-godišnji John Christopher Depp III., od milja zvan Jack, hospitaliziran zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Vijest o bolesti sina, kojeg je dobio u četrnaestogodišnjoj vezi s francuskom glumicom i pjevačicom Vanessom Paradis (imaju i 19-godišnju kćer, model i glumicu Lily-Rose), glumca je zatekla na europskoj turneji s bendom Hollywood Vampires.


Naime, 55-godišnji Depp, koji od 12. godine svira gitaru (ima kolekciju od njih sedamdesetak), lud je za glazbom, surađivao je i svirao s The Poguesima, Oasis, Red Hot Chilli Peppers, Marilynom Mansonom, prijateljevao s Tomom Pettyjem i svojim idolom Keithom Richardsom (po kojem je osmislio lik Jacka Sparrowa u Piratima s Kariba), a od 2015. gitarist je benda Hollywood Vampires osnovanog s pjevačem Aliceom Cooperom i bubnjarom Joeom Perryjem iz Aerosmitha.


I sigurno bi bio glazbenik da ga kolega Nicolas Cage početkom osamdesetih u Los Angelesu nije nagovorio da se bavi glumom jer je bolje plaćena od glazbe.  


Kuća od tisuću kvadrata


Ipak, unatoč bogatstvu, Depp je na putu da izgubi sve ako njegovi bivši menadžeri dobiju parnicu, a glumac se, pak, ni u jednom trenutku ne odriče luksuza i hedonizma, čak i sada kada je na rubu financijskog ponora: božićne blagdane proveo je u Francuskoj, zimu na Bahamima, a proljeće u Hollywoodu.


Novinara magazina Rolling Stones, kojem je otvorio dušu rekavši da su ga poslovni menadžeri s kojima je surađivao od 1999. do 2016. prevarili i izigrali, ugostio je u unamljenoj prostranoj kući od tisuću kvadrata u londonskom Highgateu. Možda to ne bi bilo začuđujuće da Depp nema čak 14 rezidencija diljem svijeta: od dvorca na jugu Francuske, nekoliko otočića na Bahamima, nekoliko kuća i stanova u Los Angelesu, farmu konja u Kentuckyju čija je vrijednost oko 75 milijuna dolara...


Naravno, ima i jahtu, a vrlo je vrijedna i njegova kolekcija od 45 luksuznih automobila i moticikala, među kojima je i stari Harley Davidson iz 1940., prva luksuzna stvar kojom se nagradio kad je devedesetih počeo dobivati važne uloge.


Kako se povećavalo njegovo bogatstvo, tako se povećavala i kolekcionarska strast: Depp posjeduje dvjestotinjak umjetničkih radova Andyja Warhola, Basquiata i Modiglianija, kao i razne memorabilije filmskih i glazbenih zvijezda (od Marlona Branda do Marilyn Monroe) spremljene u čak dvanaest skladišta.


Sve bi bilo u redu da ne postoje vrlo ekscentrični troškovi, čak i bizarni poput kremiranja tijela svog dobrog prijatelja, pisca i novinara Huntera S. Thompsona i potom lansiranja njegove urne u svemir – što je koštalo oko pet milijuna dolara. Ili kupnje kauča od 8000 dolara iz reality showa obitelji Kardashian, samo zato što ga je poželjela njegova kći Lily-Rose.


Iz vrlo praktičnog razloga – da izbjegne paparazze, gužvu u redovima i dosadne obožavatelje, Johnny leti samo privatnim zrakoplovom, na što je godišnje trošio oko tri milijuna dolara. Naravno, tu su i troškovi osoblja: na stotine tisuća dolara potrošio je na majstora zvuka, oko milijun dolara godišnje na osobnog liječnika kojeg može nazvati u svako doba, osobni čuvari su ga koštali oko dva milijuna dolara, a 40 zaposlenika – najužeg i najneophodnijeg osoblja – godišnje je plaćao oko četiri milijuna dolara.


Među njima je i sestra Christi Dembrowski, od početaka filmske karijere njegova savjetnica i suradnica, kao i osobni asistent Nathan Holmes. Upravo su njih dvoje sporni u tužbi Deppa protiv bivših financijskih savjetnika, jer se ispostavilo da je sestri isplaćeno sedam milijuna dolara, a Nathanu 700.000 dolara – i to bez pokrića. Navodno je novac s Deppova računa prebacivan na sestrin račun, a njime je platila kćerino vjenčanje, unamljivanje kuće i stanarinu.


– On je moj brat. Moj novac je njegov novac. A njegov novac je i moj – navodno je rekla sestra Christi kada su joj spočitnuli iz računovodstva da opravda troškove.


Demolirao hotel zbog Kate


Između nje i brata stvorio se razdor kada se Johnny spetljao i potom vjenčao s glumicom Amber Heard a da nije potpisao predbračni ugovor. Christi, kao starija sestra, od malih je nogu imala zaštitnički odnos prema bratu, pa ju je povrijedilo kada je nije htio poslušati pri odabiru žene.


Johhny Depp, naime, najmlađi je od četvero braće i sestara, rođenih na farmi u Kentuckyju: mama Betty Sue Palmer bila je konobarica, a tata John Christopher Depp II. inženjer. Zbog očeva posla obitelj se selila dvadesetak puta, sve dok se nije skrasila na Floridi, a kad je Johnny imao 15 godina, njegovi su se roditelji rastali.


Johnnyju je mama s 12 godina darovala gitaru, svirao je u raznim bendovima i htio čak zbog glazbe odustati od škole, ali ju je ipak završio i sa šminkericom i prvom suprugom Lori Anne Allison (bili su u braku dvije godine) 1983. preselio se u Los Angeles.


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI