A UOPŠTE NIJE DJELOVAO PIJANO

S novim zakonom nema šale: Vozio sa 4,59 promila alkohola u krvi, odmah dobio 30 dana zatvora, ali to nije sve...

Hronika 04.07.18, 09:37h

S novim zakonom nema šale: Vozio sa 4,59 promila alkohola u krvi, odmah dobio 30 dana zatvora, ali to nije sve...
Saobraćajni policajci ponovili su alkotest, ne vjerujući u iskazanu količinu alkohola, jer vozač uopšte djelovao pijano i razgovjetno je odgovarao na pitanja. Međutim, i ponovljeno mjerenje pokazalo je isto - 4,59 promila

 



Slučaj se dogodio i Malom Crniću u Srbiji, gdje je saobraćajna policija sprovela na trežnjenje vozača S. I. (35) iz okoline Petrovca na Mlavi, jer mu je izmjereno čak 4,59 promila alkohola u krvi.


On je odmah izveden pred prekršajnog sudiju u Požarevcu, koji mu je, po kratkom postupku, odredio mjesec dana zatvora, ali to nije sve. Vozač je dobio i devetomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilom, te 15 kaznenih poena, a dosuđena mu je i novčana kazna od 120.000 dinara (oko 2.000 KM), propisana najnovijim izmjenama Zakona o saobraćaju u Srbiji.


Srbijanski mediji pišu, prema nezvaničnim saznanjima, da su saobraćajni policajci ponovili alkotest, ne vjerujući u iskazanu količinu alkohola, jer vozač uopšte djelovao pijano i razgovjetno je odgovarao na pitanja.


Međutim, i ponovljeno mjerenje pokazalo je isto - 4,59 promila.


On je potom i sam priznao da je pio cijele prethodne noći, a i prije sjedanja za volan sasuo je još dvije čaše "pelinkovca".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI