Nakon podmetnutog požara

Omanović, šefica kabineta načelnice Visokog: Pokušali su me ubiti, mislim da znam o kome se radi!

Hronika 03.07.18, 18:50h

Omanović, šefica kabineta načelnice Visokog: Pokušali su me ubiti, mislim da znam o kome se radi!
Pomoćnica načelnice odmah je na društvenoj mreži Facebook objavila fotografije izgorjele kuće uz status „da su je 1992. godine pokušali spaliti u Višegradu“

 

- Čula sam korake, a onda je sijevnuo plamen. Sreća pa nisam spavala i odmah sam pobjegla iz kuće. Zastrašujuća je činjenica da je ovo klasični pokušaj ubistva - ovim riječima Dinka Omanović počinje prepričavati šokantni događaj, kada su joj za sada nepoznate osobe podmetnule požar u kući, u naselju Radanovići kod Visokog.  

 

Prema izjavi koju je dala policiji, u nedjelju oko 23 sata na njenu kuću bačena je zapaljiva materija te je nanesena velika materijalna šteta. Ipak, Omanović sumnja na jednu osobu i to je već prijavila policiji, prenosi Avaz.

 

Ispred kuće u Radanovićima jučer se okupio kompletan komšiluk kako bi pomogao u čišćenju kuće i njenom saniranju.


 
- Bila sam sama u kući i zaista je nevjerovatno da nisam spavala, jer u to sam vrijeme uvijek u krevetu. Kada sam vidjela plamen, samo sam istrčala iz kuće. Sreća da sam bila sama u kući - kaže Omanović.

 

Ističe da, uprkos činjenici da je policiji ranije prijavljivala prijetnje koje joj je jedna osoba konstantno upućivala, nije bilo reakcije. Sve je počelo, kako kaže, od trenutka kada je postala šefica kabineta načelnice Visokog Amre Babić.

 

- Policija nije ozbiljno shvatala prijetnje koje su mi stizale. Eto, nadam se da im je ovo zgarište dovoljno da konačno poduzmu konkretne aktivnosti prema mojim prijavama. Nije mi žao kuće, to će se renovirati, ali pitam se u kakvom mi to društvu živimo - kaže Omanović.

 

Pomoćnica načelnice odmah je na društvenoj mreži Facebook objavila fotografije izgorjele kuće uz status „da su je 1992. godine pokušali spaliti u Višegradu“.

 

- Nema razlike između onih iz 1992. godine i ovih što su mi spalili kuću - dodaje na kraju Omanović.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI