U organizaciji Islamske zajednice

U Sarajevu kolektivno šerijatsko vjenčanje, mladenci dobijaju odijelo, haljinu i 500 KM

Hronika 03.07.18, 16:15h

U Sarajevu kolektivno šerijatsko vjenčanje, mladenci dobijaju odijelo, haljinu i 500 KM
Mladenci sa sobom mogu povesti još četiri osobe kao pratnju, a za sve je organizirana večera u hotelu Hills na Ilidži. Nakon ceremonije pred Istiklal džamijom mladenci i pratnja će autobusima biti prevezeni do hotela

  

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS i njihovim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, organizira kolektivno šerijatsko vjenčanje u Sarajevu.

 

Vjenčanje bi se trebalo održati u petak, 20. jula 2018. godine, sa početkom u 17.00 sati ispred Istiklal džamije na Otoci, a planirana je ceremonija za 60 bračnih parova.

 

Za mladoženje su osigurani odijelo i košulja krojeni po mjeri, a za mlade haljine sa ukrasima i maramama. Za sve mladence je osigurana i hedija u iznosu od 500 KM.

 

Mladenci sa sobom mogu povesti još četiri osobe kao pratnju, a za sve je organizirana večera u hotelu Hills na Ilidži. Nakon ceremonije pred Istiklal džamijom mladenci i pratnja će autobusima biti prevezeni do hotela.

 

Ova mogućnost se odnosi, ističu iz Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, prvenstveno na mladence koji su već izvršili prijavu šerijatskog vjenčanja u mjesecu julu i koji su dobili informacije putem kontakt telefona koje su priložili u prijavama.

 

serijatsko-vjencanje-sarajevo

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI