Plakao sam, plakala je i moja mama

Prvi dani Džanana Muse u New Yorku: Divan gest košarkaša Brooklyna, ponudio mu svoju kuću dok se ne snađe u SAD-u

Sport 01.07.18, 14:56h

Prvi dani Džanana Muse u New Yorku: Divan gest košarkaša Brooklyna, ponudio mu svoju kuću dok se ne snađe u SAD-u
Musa je u Brooklynu sa svojim bratom Dženisom koji će ostati sa njim tokom prve godine u NBA ligi, a jedan od najboljih košarkaša Brooklyna D'Angelo Russel je pozvao Musu u svoju kuću dok se ne snađe

 

 

Mladi bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa izabran je kao 29. pick na NBA draftu od strane Brooklyn Netsa.


On je u razgovoru sa Tomom Dowdom sa BrooklynNets.com govorio o prvim utiscima nakon što je odabran na jednom od najjačih draftova u posljednjih nekoliko godnia, prenosi Oslobođenje.


- Ne mogu ovo opisati, osjećaj kada su prozvali moje ime je nevjerovatan. Počeo sam plakati. Strast koju imam za košarkom me dovela u NBA, to je bila dobra noć, ranije sam imao neke informacije da će me izabrati Brooklyn, ali dok me nisu izabrali, nisam to shvatao. Počeo sam plakati, vidio sam svoju mamu pored mene i ona je također plakala, tako da je to bilo veoma emocionalno za mene i mislim da je to najbolja noć u mom cijelom životu - rekao je Musa Tomu Dowdu.


Musa je u Brooklynu sa svojim bratom Dženisom koji će ostati sa njim tokom prve godine u NBA ligi, a jedan od najboljih košarkaša Brooklyna D'Angelo Russel je pozvao Musu u svoju kuću dok se ne snađe.


- Ja sam novajlija u ligi. To je bio fantastičan gest od njega, dodao je 19-godišnji bh. reprezentativac i nastavio dalje:


- Nisam mislio da je Brooklyn ovako velik. Mislio sam da je Brooklyn poput malog mjesta oko New Yorka, ali je on zaista ogroman. Ima 2.6 miliona stanovnika, ogroman je.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI