U pokušaju napuštanja Hrvatske

Uhapšen 25-godišnji Britanac zbog ubistva sunarodnjaka na Zrću

Hronika 28.06.18, 11:55h

Uhapšen 25-godišnji Britanac zbog ubistva sunarodnjaka na Zrću
Ubojstvo se dogodilo ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kada se sukobilo više stranih državljana. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena - jedan teže, drugi lakše

 

Na aerodromu Resnik kod Splita u četvrtak u 9,30 sati granična policija uhapsila je 25-godišnjeg britanskog državljanina osumnjičenog za ubistvo i pokušaj ubistva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestili su u iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova. 

 

Britanca su uhapsili policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik. 

 

Ubistvo se dogodilo ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kada se sukobilo više stranih državljana. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena - jedan teže, drugi lakše. 

 

U priopćenju MUP-a stoji da je tokom kriminalističkog istraživanja, policija u srijedu navečer saznala mogućeg počinitelja te utvrdila njegov puni identitet. 

 

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke. 

 

25-godišnjak je uhapšen prilikom izlazne granične kontrole u pokušaju napuštanja RH. 

 

Tokom dana bit će prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja.

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI