Neočekivani problemi

Devet najčešćih povreda za vrijeme seksa i kako ih liječiti: Rane na vagini, slomljeni penis, strani objekti...

DEPO PLUS 22.06.18, 13:43h

Devet najčešćih povreda za vrijeme seksa i kako ih liječiti: Rane na vagini, slomljeni penis, strani objekti...
Naravno da je seksi donijeti jagode i šlag u krevet. A kokosovo ulje je pristojan lubrikant. Međutim, u većini slučajeva hrana nije prijatelj seksa

 

Seks je uglavnom prilično predivna stvar… sve dok se ne pojave neočekivani problemi…

 

Primjerice, dogodi se neugodna situacija kad nas ostavi na rubu orgazma. A postoje i druge situacije – puno neugodnije – kad seks može biti uistinu opasan. Otkrivamo devet najčešćih povreda za vrijeme seksa – i kako se ponašati ako se dogode…

 

1. Rane na vagini

 

Znaš da se to dogodilo ako krvariš „tamo dolje“ i poprilično te boli.

 

Prva pomoć: razlog nastajanja rana jest nedovoljna vlažnost za vrijeme spolnog odnosa. Ako ne možeš postići dovoljnu vlažnost, koristi lubrikante ili odaberi sporiji snošaj. Ako to ne pomogne, onda bi trebala posjetiti svog ginekologa. Većina vaginalnih rana je vrlo mala i zacijele same od sebe, ali ako je rana veća i ne prestaje krvariti obavezno se obrati ljekaru, piše 24sata.hr.

 

2. Ogrebotine od tepiha

 

Bili ste pustolovi i niste stigli do madraca? Bravo! Međutim, trenje po tepihu može izazvati bolne opekline.

 

Prva pomoć: operi pogođeno područje hladnom vodom i antibakterijskim sapunom. Ako je koža pukla i došlo je do otvorene rane, očisti je nekim antiseptičkim sredstvom i nanesi antibakterijsku kremu prije stavljanja zavoja. Naravno, najbolji savjet je da neko vrijeme prekinete s aktivnostima na tepihu ili gruboj površini.

 

3. Strani objekt u vagini

 

Premda mnogima vjerovatno sada svašta pada na pamet, dva najčešća „strana objekta“ u vagini su zaboravljeni tampon (da, događa se) i izgubljeni kondom. P

 

rva pomoć: najprije duboko udahni i nemoj paničariti – to se događa i definitivno se može izvaditi. Najbolje je prvo pričekati 10 do 15 minuta nakon seksa. To je vrijeme potrebno da se vagina vrati u normalno, neuzbuđeno stanje, kažu stručnjaci, a potom je puno lakše dohvatiti nešto što je ostalo unutra. Jednostavno se opusti, umetni dva prsta i pokušaj izvaditi „strani objekt“. Ako ne možeš, ODMAH idi ljekaru.

 

********** Gledajte na DEPO TV: Dobrodošli u Orient Express**********

 

 

******************************************************************************

 

4. …ili u anusu

 

Neko voli umetati stvari i malo južnije od vagine – pa je moguće da zapnu tamo…

 

Prva pomoć: najbolje je zapravo izbjegavati stvari poput hrane ili kuglica koje se lako mogu izgubiti „tamo unutra“ i potom izazvati infekcije. Ako voliš analne igrice, onda radije nabavi neku prigodnu analnu igračku iz seks shopa ili preko Interneta. A ako ti se ipak dogodi „nezgoda“, obavezno otiđi na hitnu.

 

5. Povreda leđa

 

Eksperimentiranje s akrobatskim položajima u krevetu može lako izazvati ozljedu leđa.

 

Prva pomoć: stavi led na donji leđa kako bi se smanjila upala, savjetuju stručnjaci. Kad se smanji upala, zagrij leđa kako bi se opustili mišići. A potom popij nešto protiv bolova (ibuprofen ili nešto slično što smiješ konzumirati) i odmaraj nekoliko sati.

 

6. Iritacija hranom

 

Naravno da je seksi donijeti jagode i šlag u krevet. A kokosovo ulje je pristojan lubrikant. Međutim, u većini slučajeva hrana nije prijatelj seksa – osobito ako se zaigrate pa na genitalije slučajno nanesete neki ljuti umak…

 

Prva pomoć: ako se nađeš u takvoj nezgodnoj situaciji, pokušaj neutralizirati opekline (obično su uzrokovane začinom zvanim kapsaicinom) sapunom i vodom ili masnim mliječnim proizvodima (poput punomasnog jogurta ili mlijeka). Inače, ako sumnjaš na bilo kakvu alergiju ili reakciju, drži hranu podalje od vagine.

 

7. Infekcija urinarnog trakta

 

Svako ko ju je jednom imao, zna što je prava bol. Tužno je da je možemo dobiti od puno seksa.

 

Prva pomoć: najbolje je osigurati da cijelo vrijeme budemo dovoljno „podmazani“ – svejedno hoćemo li koristiti lubrikant ili partner neće ući prerano ili pregrubo. To sprječava iritaciju koja vodi ka urinarnoj infekciji. Ako osjećaš peckanje dok mokriš ili ti je stalno sila, obavezno otiđi do liječnika (koji će ti prepisati antibiotike ako je riječ o infekciji).

 

8. Upala sluznice

 

Premda seks ne uzrokuje upalu sluznice, ipak se češće pojavljuje kod seksualno aktivnih žena. Većina žena koje dobiju upalu sluznice od seksa, dobiju je kad ih partner oralno zadovoljava ili od seksa s partnerom koji ima sline na penisu (npr. nakon što si ga oralno zadovoljavala).

 

Prva pomoć: pazi na to da je njegov penis čist prije nego što uđe u tebe. ako mora za to otići u kupatilo nakon predigre – neka ide! Ako sumnjaš da imaš upalu sluznice, otiđi kod ljekara.

 

9. Slomljeni penis

 

OK, to se ne događa baš tako često, ali je vrijedno napomenuti.

 

Kako bi uopće došlo do loma, potrebni su erekcija i velika sila. Najčešće se događa tokom grubog seksa - kad penis isklizne iz vagine te udari u stidnu kost ili u međicu. Osim toga, postoji mogućnost da žena dok je na penisu učini brz i oštar pokret te „slomi“ muški ponos.

 

Penis je sastavljen od dva velika i jednog malog spužvastog tijela. Ta se spužvasta tkiva tokom erekcije pune krvlju - zbog čega se penis ukruti. Spužvasta tijela obavijena su posebnim membranskim tkivom, nazvanim tunica albuginea. Svrha te membrane je ovijanje spužvastog tkiva i držanje svega toga na okupu. Puknuće te membrane naziva se lomom penisa. Na mjestu pucanja dolazi do podlijevanja krvi, zbog čega se penis počinje naginjati na jednu stranu i vrlo je bolan.

 

Prva pomoć: odmah ga odvezi na hitnu. I nemojte – premda će vam to vjerovatno prvo pasti na pamet – stavljati led na penis. Stručnjaci kažu da to povećava rizik od impotencije…

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI