VIDEO/ Neugodno iznenađenje

Zmija duga 80 centimetara izvirila iz haube u toku vožnje

Hronika 19.06.18, 16:56h

Zmija duga 80 centimetara izvirila iz haube u toku vožnje
Ovakve situacije u toplijim danima nisu rijetkost kada zmije znaju da napuste prirodna skloništa i zavuku se pod haubu, u motor ili drugi dio automobila

 

Slobodan Stošić iz sela Kržince, opština Vladičin Han, doživio je šok kada je u toku vožnje ka Vranju, na šoferšajbni svog automobila ugledao zmiju koja je izvrila iz haube.

 

Slobodan je u kolima bio sa porodicom i uspio je prisebno da zaustavi automobil na prvom parkingu u selu Mazarać i odmah pozvao u pomoć Vladicu Stankovića iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" iz Vladičinog Hana.

 

Vladica je brzo došao na mjesto događaja i utvrdio da se radi o potpuno bezopasnoj vodenoj zmiji bjelouški, dužine oko 80 centimetara koja se zavukla u otvor haube, ali je uspješno izvučena i vraćena u prirodno stanište.

 

Bez obzira što u pitanju nije bila otrovnica, ne sumnjamo da je ovo bio neugodan prizor za porodicu Stošić, a na sreću sve se dobro završilo.

 

Ovakve situacije u toplijim danima nisu rijetkost kada zmije znaju da napuste prirodna skloništa i zavuku se pod haubu, u motor ili drugi dio automobila.

 

 

 

(Jugmedia, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI