VIDEO/ DRUGA UTAKMICA GRUPE D NA SP U RUSIJI

Vatreni u ekstremnoj ofanzivi izborili pobjedu protiv Nigerije: Modrić zabio iz penala, Etebo dao autogol

Sport 16.06.18, 22:53h

Vatreni u ekstremnoj ofanzivi izborili pobjedu protiv Nigerije: Modrić zabio iz penala, Etebo dao autogol
Trener Vatrenih Dalić startao je sa najofanzivnijom postavom u povijesti ove reprezentacije, a to je rezultiralo pogotkom u 32. minuti. Hrvatska je povela sa 1:0

 

Svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji večeras je odigrala reprezentacija Hrvatske protiv Nigerije, a susret je igran u Kalinjingradu.


Trener Vatrenih Zlatko Dalić startao je sa najofanzivnijom postavom u povijesti ove reprezentacije, i to mu se isplatilo već u 32. minuti. Hrvatska je povela sa 1:0.


Sjajan Rebićev udarac odbio se u korner koji je izveo Luka Modrić, lopta je došla do Rebića koji ju je prebacio u peterac, a tamo se najbolje snašao Mandžukić koji je u padu glavom uspio doći do lopte i ugurati je u mrežu. Ipak, analiza je pokazala da se Mandžukićev udarac odbio od Eteboa te je gol potvrđen kao autogol.

 

 

U 39. minuti odličnu priliku propustio je Kramarić nakon sjajnog dodavanja Rakitića, a četiri minute kasnije Vrsaljko je ruba šesnaesterca poslao loptu pored gola.

 

Pred kraj prvog poluvremena, u 45. minuti, Nigerijci su imali priliku za izjednačenje, ali je Lovren odlično izblokirao udarac ka golu.   

 

U drugom poluvremenu Nigerija je zaigrala opasnije i više puta zaprijetila golu Hrvatske, a onda je u 70. minuti Ekongo srušio Mandžukića u petercu i sudija je svirao penal. Ekongo je zaslužio žuti karton, a Luka Modrić doveo vatrene u vodstvo od 2:0. 

 

 

Iako se reprezentativci Nigerije nisu predavali do zadnjih sekundi susreta, nisu uspjeli doći ni do počasnog gola. Nakon neočekivanog remija Argentine i Islanda, Hrvatska je ovom pobjedom prva u grupi D. 


Večerašnji susret započet je u sljedećem sastavu:
 

HRVATSKA: Subašić - Strinić, Lovren, Vida, Vrsaljko - Modrić, Rakitić - Perišić, Kramarić, Rebić - Mandžukić


NIGERIJA: Uzoho - Idowu, Balogun, Ekong, Shehu Abdullahi  - Obi Mikel, Ndidi - Etebo, Iwobi, Moses - Ighalo

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI