OSTAJE U BIH, ALI POSTOJI UVJET

Advokat pojasnio: Zašto Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, unatoč presudi od 6,5 godina zatvora?

Hronika 15.06.18, 13:06h

Advokat pojasnio: Zašto Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, unatoč presudi od 6,5 godina zatvora?
- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja

 

 

Zdravko Rajić, advokat Zdravka Mamića, potvrdio je da je njegov klijent slobodan građanin i da neće doći do izručenja Republici Hrvatskoj, javlja N1.


Danas je pred Sudom BiH održano ročište u postupku pružanja međunarodne pravne pomoći Zdravku Mamiću, na kojem je utvrđeno da on neće biti izručen Hrvatskoj. 


- Gospodin Mamić je državljanin BiH, odredbe Ugovora o izručenju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ne pružaju mogućnost da se gospodin Mamić izruči, nema uvjeta za izručenje. S obzirom na prirodu kaznenog djela - nema elemenata istovjetnosti, Sud je donio rješenje o obustavi postupka izručenja - što je obrana i tražila - kazao je Rajić novinarima ispred Suda BiH. 


- Zdravko Mamić je slobodan građanin što se tiče ovog postupka - poručio je Rajić, koji je dodao da je njegov klijent samo obavezan da nadležnom Sudu dostavi eventualnu promjenu adrese stanovanja.


Podsjećamo, Zdravko Mamić je ranije u Hrvatskoj osuđen na 6.5 godina zatvora.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI