uskladite se s vremenskim prilikama

Prognoza za BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje za Bajram?

Hronika 12.06.18, 10:02h

Prognoza za BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje za Bajram?
Narednih dana očekuju se novi pljuskovi uslijed sparnog vremena i visokih temperatura

 

Jutros je u našoj zemlji uglavnom sunčano vrijeme. U Sarajevu je prijepodne također sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a lokalno je moguć i pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

 

Narednih dana očekuju se novi pljuskovi uslijed sparnog vremena i visokih temperatura, a kakvo vas vrijeme očekuje iduća tri dana i prvog dana ramazanskog Bajrama u petak, sazanajte u najavi FHMZ-a.

 

13.06.2018 (Srijeda): umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući i obilni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stupnjeva.

 

14.06.2018 (Četvrtak): u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Tokom dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 24 do 28 stupnjeva.


15.06.2018 (Petak): u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 25 do 29 stupnjeva- javlja FHMZ.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI