Bh. student pred istražnim sudijom

U spisima materijalni dokazi o navodnoj Selmirovoj uključenosti u FETO: Šta će pokazati presretani razgovori?

Hronika 08.06.18, 08:25h

U spisima materijalni dokazi o navodnoj Selmirovoj uključenosti u FETO: Šta će pokazati presretani razgovori?
Bh. konzul u Istanbulu kaže da se krađa identiteta, zasnovana na nedovoljnoj opreznosti prilikom kupovine telefona, često dešava u Turskoj

 


Bosanskohercegovački student Selmir Mašetović, koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušak, najvjerovatnije će u ponedjeljak ili u utorak izaći pred istražnog sudiju. Tada će se znati da li će biti oslobođen ili će biti ipak pokrenut sudski proces protiv njega, rekao je za Oslobođenje juče generalni konzul BiH u Istanbulu Began Muhić.

 

- Razgovarao sam s advokaticom našega državljanina, koja je kod njega boravila u srijedu i koja je obavila dugi razgovor s Selmirom. Kontaktirala je i sa tužiocem, kazao je Muhić, ne želeći iznositi detalje tog razgovora.

 

No, on vjeruje da će ishod biti povoljan po Mašetovića a, u slučaju da protiv njega ipak bude bio pokrenut sudski postupak, siguran je da će 23-godišnjak, kojem su ostala samo tri ispita do diplome, biti pušten da se brani sa slobode.

 

Generalni konzul BiH u Istanbulu: Očekujemo povoljan ishod istražnog postupka protiv Selmira Mašetovića

 

Izvor blizak Oslobođenju tvrdi da i u spisima stoje neki materijalni dokazi o navodnoj Selmirovoj uključenosti u organizaciju FETO. Ona se u Turskoj, otkako je u toj državi bio državni udar, zvanično naziva terorističkom i na njenom je čelu Fethullah Gulen.

 

No, izvor ističe da se tek iščekuju neki podaci, koji bi trebalo više da kažu o, navodno, presretanim razgovorima Mašetovića.

 

Kako smo već pisali, bh. student ne poriče da je njegov telefon za koji se ustanovilo da posjeduje spornu aplikaciju (a koju, inače, koriste gulenovci), ali da poruke koje mu se pripisuju nisu njegove, nego osobe od koje je on telefon kupio.

 

Naš konzul u Istanbulu Began Muhić kaže da se krađa identiteta, zasnovana na nedovoljnoj opreznosti prilikom kupovine telefona, često dešava i da je od nje mnoge u Turskoj zaboljela glava.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI