VIDEO/ NAKON OBJAVE SPOTA ZA ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA

Hadžifejzović: Vrijeme je da progovorimo! Tražimo izvinjenje od SDA! Bezobraznici i lopovi pokrali su našu televiziju! Idemo na sud!

Front 03.06.18, 10:17h

Hadžifejzović: Vrijeme je da progovorimo! Tražimo izvinjenje od SDA! Bezobraznici i lopovi pokrali su  našu televiziju! Idemo na sud!
Kreativni tim SDA u spotu se poslužio kadrovima raznih bh. televizijskih kuća, između ostalog i snimcima Face TV-a, u kojima se pojavljuje Šefik Džaferović, i uklopio ih u promotivni kontekst svog kandidata - bez pitanja i traženja odobrenja na ime autorskih prava

 


Nakon objave prvog promotivnog predizbornog spota, koji je Stranka demokratske akcije načinila za svog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u sinoćnjem Centralnom dnevniku burno je reagovao prvi čovjek Face TV-a Senad Hadžifejzović zbog, kako je naveo, "grubog, drskog i bahatog kršenja autorskih prava ove tv kuće" od strane SDA.


Naime, kreativni tim SDA u spotu se poslužio kadrovima raznih bh. televizijskih kuća, između ostalog i snimcima Face TV-a, u kojima se pojavljuje Šefik Džaferović, i uklopio ih u promotivni kontekst svog kandidata - bez pitanja i traženja odobrenja na ime autorskih prava. 


Tim povodom, Senad Hadžifejzović je sinoć javno prozvao ovu stranku i najavio sudsku tužbu ukoliko se spot ne povuče. O čemu se zapravo radi i zašto je istaknuti bh. novinar ovako burno reagovao, pogledajte u video prilogu...        

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI