FOTO DANA/ PREŽIVJELI JUNACI ATENTATA ZAJEDNO

Šta to veže Mirsada Kukića i Rifata Hozanovića?!?

Front 02.06.18, 15:07h

Šta to veže Mirsada Kukića i Rifata Hozanovića?!?
Juče je na press konferenciji u Cazinu Rifat Hozanović, kako tvrde u A-SDA, za „pokušaj ubistva“ optužio SDA i poručio „Bakiru, Sebiji, Zvizdiću, Čampari i Osmici“ da je još živ i da to namjerava biti. Ali, bliski odnosi između Mirsada Kukića i Hozanovića kod dijela javnosti, naročito onoga koji je blizak SDA, izaziva sumnje u vjerodostojnost i pozadinu ove kriminalne akcije, slične „napadu“ koji je prije dva mjeseca „preživio“ i Kukić

 

Bosna i Hecegovina, ljeto 2018. Počela je vruća i eskplozivna predizborna kampanja.


DOSIJE X N0 1: 17. februara bačena je bomba na diskoteku u vlasništvu predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsada Kukića u Banovićima. Istog dana, voljom istog Kukića, smijenjena je Vlada Tuzlanskog kantona s Begom Gutićem na čelu. 


DOSIJE X No2: 31. maja ispod auta predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin Rifeta Hozanovića ekplodirala je bomba. Istog dana, voljom istog Hozanovića, SDP je potpisao koalicioni sporazum sa Strankom demokratske aktivnosti (A-SDA), kojom iz sjene upravlja upravo Hozanović.


U ova dva incidenta, srećom, nije bilo žrtava. No, postoji još jedna sličnost: oba su postale povod za optužbe prema svojoj dojučerašnjoj političkoj matičnoj stranci SDA koja je, prema Kukiću i Hozanoviću, počela da provodi „terorističke akcije“ protiv političkih neprijatelja.


Ova dva kontroverzna, čak i pravosnažno osuđivana, lidera veže i činjenica da su već odavno u otvorenoj koaliciji koju su tokom jednog sastanka u Cazinu javno obzanili.
Juče je na press konferenciji u Cazinu Hozanović za ovaj napad i, kako tvrde u A-SDA, „pokušaj ubistva“ optužio SDA i poručio „Bakiru, Sebiji, Zvizdiću, Čampari i Osmici“ da je još živ i da to namjerava biti.


S obzirom na izuzetno rovite trenutke u kojima su se događali ovi, od strane PDA i A-SDA okrakterizirani kao „teroristički akti“, njihove prisne odnose i gotovo iste optužbe koje su ti „akti“ izazvali, kod dijela javnosti, naročito onoga koji je blizak SDA, izazvali su sumnje u vjerodostojnost i pozadinu ovih kriminalnih akcija.


Obzirom na žestinu predizborne kampanje koja je počela sa autima političara koja lete u zrak, javnost očekuje da nadležni ograni brzo i efikasno rješavaju ove slučajeve kako bi se saznala prava istina o njihovim pozadinama i kako bi se ova opasna praksa obračuna između političkih protivnika zaustavila.

 

(DEPO PORTAL/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI