NESTAO IZ ZAVODA ZA SUDSKU MEDICINU

Davor Dragičević pojasnio Vaskovićeve tvrdnje: Evo koji komad Davidove odjeće nedostaje - slučajno ili namjerno?!

Hronika 02.06.18, 12:48h

Davor Dragičević pojasnio Vaskovićeve tvrdnje: Evo koji komad Davidove odjeće nedostaje - slučajno ili namjerno?!
David ju je držao na glavi, on je nju volio i nosio kad izlazi u grad. On je imao dredove i karakterističnu frizuru koja se vidi i na zadnjim snimcima na kojima je David živ, rekao je Davor Dragičević

 

  


Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21), juče je tačno u podne Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predao pet prijava građana krivičnog djela ubistvo nad Davidom Dragičevićem protiv nepoznatog počinioca. Za narednu sedmicu Davor najavljuje mnogo veći broj prijava.


Podsjetimo da je protekle sedmice Dragičević predao ukupno 1.500 prijava koje su mu građani dostavili lično ili poštom iz Bosne i Hercegovine i inostranstva.


Davor Dragičević, rekao je da naredne sedmice planira predavati više prijava, a preko vikenda će odlučiti o kolikom broju prijava je riječ.


Slobodan Vasković objavio je novi blog u kojem tvrdi, a što mu je potvrđeno iz dva nezavisna odbora, da je iz Zavoda za sudsku medicinu RS nestao komad odjeće ubijenog Davida Dragičevića. Davor na ovo kaže da je sve moguće.


“Vidjeli ste šta se sve događalo. Naravno da je i to moguće. Komad Davidove odjeće nedostaje od 18-og, a to je njegova marama koju je imao na glavi. David nije skočio u Crkvenu, on je otet i držan na više lokacija, maltretiran i na kraju ubijen. Davidova marama je crne boje sa bijelim detaljima, a David ju je držao na glavi, on je nju volio i nosio kad izlazi u grad. On je imao dredove i karakterističnu frizuru koja se vidi i na zadnjim snimcima na kojima je David živ”, rekao je Davor Dragičević.


Branislav Borenović, predsjednik PDP-a i predsjednik Anketnog odbora rekao je sinoć da će izvještaj na nekoliko stotina stranica o stradanju Davida Dragičevića uskoro biti gotov.


"Na pres konferenciji čule su se razne konstrukcija. Utvrdili smo da nema dokaza da se David drogirao... Svjesno se vršila manupulacija", rekao je Borenović.


Davor je rekao da ni jedna izjava koju su dali na press konferenciji nije potvrđena.

 

(Buka/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI