Nakon A-SDA i Srpskog građanskog vijeća

I Bošnjački pokret podržao Bećirovića, Tokić kaže da je 'najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda'

Front 01.06.18, 12:13h

I Bošnjački pokret podržao Bećirovića, Tokić kaže da je 'najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda'
Sejfudin Tokić uvjeren je da će Bećirović graditi odnose sa susjedima i međunarodnom zajednicom na način da se afirmiše evropska BiH navodeći da "on potire lažnu podjelu ljevice i desnice naspram ovog mjesta, člana Predsjedništva BiH"

 

Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništvo BiH Denisu Bećiroviću danas s potpisali Socijaldemokratska partija BiH i Bošnjački pokret. 

 

-  Ovo je identičan sporazum koji je potpisala stranka A-SDA. Zadovoljstvo mi je dati podršku Bećiroviću zbog njegovog istrajnog djelovanja proteklih godina i što je najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima – izjavio je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić

 

Uvjeren je da će Bećirović graditi odnose sa susjedima i međunarodnom zajednicom na način da se afirmiše evropska BiH navodeći da "on potire lažnu podjelu ljevice i desnice naspram ovog mjesta, člana Predsjedništva BiH".   

 

- Ova savezništva su ključ u našoj borbi za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Cilj mi je ujediniti BiH i da Bošnjaci budu stabilan faktor u državi – poručio je Bećirović. 

 

Njegovu kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kako je najavio, u narednim danima podržat će veliki broj stranaka, čija imena ne može otkriti prije potpisivanja zvaničnih sporazuma. 

 

Do sada su ga osim političkih stranaka iz BiH podržali i intelektualci iz Hrvatske. 

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI