pozvali našu stranku i sdp da se pridruže

Komšić i Čolpa potpisali koalicioni sporazum: 'Ako Čović i Dodik imaju plan B, DF i GS imaju Bosnu i Hercegovinu!'

Front 30.05.18, 11:52h

Komšić i Čolpa potpisali koalicioni sporazum: 'Ako Čović i Dodik imaju plan B, DF i GS imaju Bosnu i Hercegovinu!'
Navodeći da usitnjavanje stranaka ljevice i građanskog bloka može biti štetno za državu, još jednom je pozvao Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da se pridruže Koaliciji

 

Predsjednici Demokratske fronte BiH i Građanskog saveza BiH Željko Komšić i Nihad Čolpa danas su u Sarajevu potpisali koalicioni sporazum s ciljem "pobjede Komšića na Općim izborima za Predsjedništvo BiH i zajedničkih lista za državni i federalni nivo". 

 

- Raspoloženi smo da imamo zajedničke liste i na kantonalnom nivou, ali prvo moramo vidjeti kako možemo dobiti više mandata, zajedno ili odvojeno - rekao je na konferenciji za medije Komšić, koji je predsjedavajući Koalicije "Demokratska fronta-Građanski savez" (DF-GS). 

 

Navodeći da usitnjavanje stranaka ljevice i građanskog bloka može biti štetno za državu, još jednom je pozvao Socijaldemokratsku partiju i Našu stranku da se pridruže Koaliciji. 

 

- Ako Dragan Čović i Milorad Dodik imaju plan B, DF i GS imaju Bosnu i Hercegovinu. Ovim udruživanjem pokazali smo odgovornost prema državi i građanima - poručio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa. 

 

Jedan od ciljeva Koalicije DF-GS je da spriječi snage koje, kako je rečeno, svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama kako bi BiH doveli u raspad. Zato se članovi Koalicije žele "obračunati s kriminalom i korupcijom" smatrajući da je to najveći čin ljubavi prema domovini. 

 

- Naše društvo je danas podijeljeno i postoje političke snage koje žele da tu podjelu zauvijek ozakone, zatirući ideju građanstva i lojalnosti BiH kao državi građana jednakih prava. Pozivamo sve sindikate, udruženja, organizacije civilnog društva te građane kojima je BiH jednakih prava i mogućnosti na srcu, da nam se pridruže na ravnopravnoj osnovi – navedeno je u tekstu koalicionog sporazuma DF-GS.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI