VIDEO/ NASILJE ŠOKIRALO KUPAČE

Policajci izudarali djevojku na plaži, objavljen brutalan snimak: Uživala na odmoru, a onda je uslijedio horor...

Hronika 29.05.18, 14:19h

Policajci izudarali djevojku na plaži, objavljen brutalan snimak: Uživala na odmoru, a onda je uslijedio horor...
Borila sam se na bilo koji način koji sam mogla, pokušavajući ustati i odgurnuti ga od sebe. Tada me uhvatio u polugu svojom rukom oko mog vrata, počeo me udarati po glavi i onda me opet uhvatio u polugu, ali ovaj put daveći me, hvatala sam zrak - opisala je svoje mučno iskustvo ova djevojka

 


Emily Weinman (20) je, kao i mnogi drugi Amerikanci, uživala u produženom vikendu prije Memorijalnog dana u ponedjeljak na plaži sa svojim dečkom i djetetom. Do kraja dana je uhapšena i izudarana, a njeno vrlo nasilno hapšenje snimili su drugi posjetitelji plaže.


Weinman je uhapšena zbog napada na policajca, pljuvanja na njega, ometanja javnog reda i mira i posjedovanja alkohola, jer ima manje od 21 godinu, prenosi Index.hr.


Sve je počelo, navodi Weinman u svojoj Facebook objavi, koja je kasnije obrisana ili označena privatnom, kad je policija došla na plažu provjeravati ima li maloljetnika (u SAD-u je osoba punoljetna tek s 21 godinu) koji piju alkohol. Weinman je imala neotvoreno pivo, kaže.


Nakon što su joj prišli i dali alkotest koji je prošla, kaže da ih je pitala imaju li išta bolje činiti nego zaustavljati ljude zbog pića. Tada su stvari pošle ukrivo.


"Policajac me prikovao za tlo i zabio mi glavu u pijesak"


Kako prenosi Newsweek, policajac je zatražio njenu identifikaciju, a nakon što je to odbila, rekao joj je da je uhapšena.

 

"Rekao mi je da me će me uhapsiti i krenuo je prema meni da mi stavi lisice. Ja sam se oprezno odmicala od njega (licem prema njemu) i dozivala oca mog djeteta (on se igrao u okeanu s našom kćeri za to vrijeme)", napisala je ova djevojka.


- Spotaknula sam se i policajac me prikovao za tlo i zabio mi glavu u pijesak. U tom trenutku mi se pomračilo i borila sam se na bilo koji način koji sam mogla, pokušavajući ustati i odgurnuti ga od sebe. Tada me uhvatio u polugu svojom rukom oko mog vrata, počeo me udarati po glavi i onda me opet uhvatio u polugu, ali ovaj put daveći me, hvatala sam zrak - opisala je svoje mučno iskustvo.


Policija provodi internu istragu


Posljednji dio ovog incidenta snimljen je mobitelom, a na njemu se može vidjeti kako policajac drži Weinman prikovanu za tlo i potom je udara zatvorenom šakom po stražnjem dijelu glave, dok je drugi policajac drži za noge.


Također se može čuti kako djevojka, koja se bezuspješno opire, viče: "Nije vam dozvoljeno tako me udarati i daviti!"


Dok joj stavljaju lisice, govori: "Nisam učinila ništa loše!"

 


Policijski šef odjela u Wildwoodu Robert Regalbuto komentirao je incident u izjavi u kojoj je nazvao video alarmantnim, ali i naglasio da ne želi brzati sa zaključcima dok se ne provede istraga.


"Istraga unutrašnje kontrole odmah je započeta o ovom slučaju, a umiješani policajci su premješteni na administrativne dužnosti do rezultata pune i temeljite istrage", dodao je.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI