Vapaj sestre poginule Edite Malkoč

Pismo Bakiru Izetbegoviću: Da je tvoja kćerka poginula, da li bi do sada ubica bio osuđen?

Hronika 29.05.18, 14:02h

Pismo Bakiru Izetbegoviću: Da je tvoja kćerka poginula, da li bi do sada ubica bio osuđen?
Izetbegoviću, kakvu ovo državu vodiš pa ti potkupljeni zločinci imaju velika prava

 

Enesa Kekić-Malkoč, sestra Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu koja je, zajedno sa kolegicom Selmom Agić iz Bugojna poginula u  saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 2016. godine, uputila je javno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, koje prenosimo u cjelosti:

 

Već par dana sapiram gorčinu, koja me cijelu obuzela i dalje ne vjerujem šta se dešava. Ne mogu da vjerujem da živim u toliko truloj državi, u toliko neuređenom sistemu… Gomilaju mi se pitanja po glavi: Da li ja to počinjem da mrzim? Koga? Zašto? Na ta pitanja sama moram naći odgovore, ali imam neka pitanja koja postavljam lično za ljude koje nešto mogu, a neće. Postavljam pitanje javno i najmanje što očekujem je javno očitovanje.

 

Izetbegoviću, kakvu ovo državu vodiš pa ti potkupljeni zločinci imaju velika prava? Inspekcije ti udaraju po malom, napaćenom narodu, a krupne ribe plivaju u krvavom novcu? Da li je moguće, Bakire, da ne osjećaš potrebu da se uključiš, na način koji možeš i staneš agoniji u kraj? Da li je moguće da kao prvi čovjek države ne možeš ništa? Da li je moguće da ti ubijaju ovo malo omladine što je ostalo, a tebe se to ne tiče?

 

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi do sada ubica bio osuđen? Samo istinito odgovaraj!

 

Todoroviću, zar je moguće da kao glavni sudija ne možeš uticati da se proces privede kraju? Zar je moguće da ne izričeš kazne i ne sprovodiš ih, a zakonom su regulisane, za sve ove „slučajne izostaneke“? Zašto Igore? Da li je moguće da primaš novac pa te smrt ne dotiče?

 

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi isti ovakav sudija bio? Samo istinito odgovaraj!

 

Karkine, da li je moguće da si toliko drzak da već par puta ne pojavljuješ sa najtrulijim izgovorima? Da li ti je muka od odraza u ogledalu? Baš kada se okupljala masa ispred Tužilaštva ,ti si Karkine, upisao pogrešan datum.

 

Da je tvoja kćerka poginula 10.10.2016. da li bi pogriješio datum? Samo istinito odgovaraj!

 

Godinu i po dana se sudi ubici koji ne priznaje krivicu i tako nam svaki put zadaje novu bol…


Godinu i po dana neki iksevi i ipsiloni odluče kada ne žele ići na ročište i ročišta ne bude…

 

Godinu i po dana optuženi ima veća prava od žrtava…

 

Ja godinu i po dana živim bez svoje sestre….

 

Svako jutro kada otvorim oči ne vjerujem da je država dozvolila jednom uličaru, huliganu, trkaču da prekine život dvjema bijelima ružama i da ga za to još nije kaznila.

 

Pozivam sve lično umiješane u slučaj ubice S.S. da svako večer kada legnu u tišini svoje sobe pomisle na Editu i Selmu koje bi sada bili psiholozi i liječile njihove psihoze.

 

SUTRA JE 29.5. U 9:00 JE NOVO ROČIŠTE!

 

Enesa Kekić Malkoč

 

(usn.co.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI