MEĐUTIM, POSTOJI JEDAN PROBLEM...

Zašto sve više turista ljetuje u Albaniji: Tirkizno more, čiste plaže, hotelski smještaj, polupansion, 10 dana za 350 eura!

Nedjeljni magazin 28.05.18, 14:37h

Zašto sve više turista ljetuje u Albaniji: Tirkizno more, čiste plaže, hotelski smještaj, polupansion, 10 dana za 350 eura!
To što se priča da je u Albaniji jeftino ljetovanje, ne znači da ćete tamo provesti odmor u hotelu za ekstremno male pare. Međutim, u odnosu na ponude u Hrvatskoj, Crnoj Gori ili Grčkoj, ipak postoji bitna razlika


Povoljan, a kvalitetan hotelski smještaj, prostrane, nezagađene plaže i čisto tirkizno more, prednosti su ljetovališta u Albaniji koje navode turističke agencije koje u svojoj ponudi imaju ove destinacije.


Možda je i to privuklo naše turiste koji se sve više interesuju za ljetovanje u toj zemlji, ali oni koji se ove godine odluče za Albaniju treba da znaju da će prevoz morati da organizuju samostalno. Upravo to je, za one koji su već ljetovali u Albaniji predstavljalo problem, piše Blic.rs.


Međutim, to što se priča da je u Albaniji jeftino ljetovanje, ne znači da ćete tamo provesti odmor u hotelu za ekstremno male pare.


- Cijene hotelskog smještaja nisu toliko različite u odnosu na Crnu Goru, Hrvatsku ili Grčku. Razlika je u kategorizaciji hotela u smislu da je hotel sa 3 zvjezdice u Albaniji mnogo bolji, a povoljniji od hotela sa 3 zvezdice u Grčkoj. Tamo već godinama ima dosta turista iz različitih zemalja i to su su turistički centri kao i bilo koji drugi - objašnjavaju u agenciji.


Vlasnik turističke agencije i hotelijer iz Albanije, Muhamed Kurmemi, kaže da oni svake godine nude nešto novo kada je riječ o hotelskom smještaju i destinacijama.


- Ove godine prioritet smo dali južnom dijelu Albanije - izjavio je Kurmemi za Tanjug.

 

drac-plaza-albanija


U Draču 10 dana za 350 eura


Srbijanske turističke agencije uglavnom šalju turiste u Drač, a u opticaju su još Saranda i Valona. Recimo, za desetodnevno ljetovanje u jeku sezone u hotelu sa tri zvjezdice i polupansionskom uslugom u Draču koštaće vas oko 350 eura.


Cijene hotela sa 4 zvjezdice u Draču, na bazi polupansiona kreću se od 29 do 45 eura po osobi dnevno, dok jedna zvjezdica manje spušta cijenu za oko 8 eura. Hotel sa 4 zvjezdice u Valoni na bazi noćenja sa doručkom košta od 33 do 38 eura po osobi, a u Sarandi recimo hotel sa 3 zvjezdice može da se nađe u rasponu od 22 do 34 eura, u zavisnosti od termina.


Jeftina hrana i piće


Od onih koji su imali priliku da ljetuju prošle godine u Albaniji saznajemo da su cijene hrane i pića nešto povoljnije pa svako može da nađe neku svoju računicu.


- Mi smo išli u sopstvenoj organizaciji na ljetovanje u Albaniju i izašlo nas je prilično povoljno. Recimo sokovi, pivo, kafa i hrana su za oko 30 odsto jeftiniji nego u Grčkoj - ispričao je Nebojša iz Beograda.


U Sarandi je ljetovala Marija iz Surdulice, gdje je sa porodicom boravila 15 dana.


- Prelijepa je priroda, klima je odlična, a cijene povoljne. Hrana izvrsna, obroci obilni i ukusni - podijelila je utiske Marija.


Treba napomenuti da bi zainteresovani turisti trebali da se raspitaju u agencijama detaljno o veličinama soba u određenim hotelima jer su uglavnom u ponudi sobe za dvije osobe, pa četvoročlane porodice moraju da provjere da li u određenom hotelu postoje veće sobe.


Osim toga, postoji još jedan problem za one koji se odluče ljetovati u Albaniji, a koji - saznajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI